Titus Corlăţean a mai spus, joi seară, la un post de televiziune, că "Traian Băsescu are un antecendent al câştigării voturilor în comunitatea roma".
"Acum a sesizat că este un punct de câştigat şi a dat publicităţii cum i-a dat instrucţiuni doctorului Brădişteanu să meargă să îi acorde asistenţă domnului Cioabă. E neserios şi nu aşa se procedează", a adăugat Corlăţean.
Ministrul de Externe a declarat că România, prin MAE, are obligaţia de a acorda asistenţă cetăţenilor români din străinătate care solicită asistenţă.
"Ambasada României la Ankara a fost solicitată de fiul domnului Cioabă şi evident că am acordat tot sprijinul. Am pus la dispoziţie un translator de româno-turcă, am pus în legătură medicii curanţi turci cu Raed Arafat. Medicul Brădişteanu a confirmat că domnul Cioabă nu este transportabil", a mai spus Corlăţean.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii (MS) spun că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.
Medicul Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă nu are o leziune cerebrală ireversibilă, dar starea lui este gravă, circulaţia spre creier a fost afectată din cauza infarctului, capacitatea de contracţie a inimii este redusă şi sunt afectaţi rinichii, având nevoie de suport renal.
Şerban Brădişteanu a spus, pe Aeroportul "Henri Coandă", la revenirea în ţară după ce a fost în Antalya pentru a-l evalua pe autointitulatul rege al romilor, Florin Cioabă, că în prezent se vorbeşte despre şansele acestuia de a rămâne în viaţă, starea lui fiind gravă.
"Starea lui Cioabă este foarte gravă, în acest moment vorbim de şansele de a rămâne în viaţă, nu de recuperare", a precizat medicul.