Antena 3 CNN Actualitate Corespondență de la Washington: România vrea să pună pe agendă securitatea la Marea Neagră în cadrul Summitului NATO

Corespondență de la Washington: România vrea să pună pe agendă securitatea la Marea Neagră în cadrul Summitului NATO

Fotografie de grup
Fotografie de grup a liderilor participanți la Summitul NATO de la Washington. Sursă foto: hepta / Abaca Press
de Sabrina Preda    |    Sergiu Cora    |    10 Iul 2024   •   13:27

Summit-ul NATO de la Washington a consemnat deja angajamentul mai multor aliați, inclusiv România, de a dona Ucrainei sisteme anti-rachetă Patriot.

Evenimentul i-a dat, totodată, ocazia președintelui american Joe Biden să transmită un mesaj puternic: Ucraina poate să oprească Rusia lui Putin și o va face, relatează Antena 3 CNN.

România, Statele Unite, Germania și Olanda vor contribui la dotarea Kievului cu patru sisteme Patriot, iar Italia va trimite, la rândul său, un sistem defensiv anti-rachetă în țara devastată de războiul Rusiei.

"32 de lideri din țări NATO au ajuns la Washington pentru un summit istoric, la 75 de ani de la constituirea alianței militare. Sunt trei teme de top ale decidenților din organizație:  prezența trupelor aliate pe teritoriul Europei, pentru a descuraja Moscova, războiul Rusiei în Ucraina și întărirea colaborării dintre Rusia și China, pe fundalul acestui conflict.

La summit, dorința României este să aducă în discuție securitatea la Marea Neagră.

Reuniunea de la Washington este importantă și pentru a aborda incertitudinile ce planează asupra viitorului alianței, din perspectiva alegerilor prezidențiale ce vor avea loc în Statele Unite.

Președintele român Klaus Iohannis este prezent, astăzi, la Washington, având planificată participarea la summit începând cu ora locală 12, ora 19 în România, conform Administrației Prezidențiale de la București", au transmis din Washington DC realizatorii Antena 3 CNN Sabrina Preda și Sergiu Cora.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close