Nu contează cât de deştept îţi crezi copilul, psihologul trebuie să-ţi dea dreptate! Şi decizia lui e literă de lege. Anul acesta, înscrierea la şcoală se face doar pe baza unui aviz de la Comisia de Evaluare. În funcţie de el, puştiul merge fie la clasa I, fie la cea pregătitoare. Pentru cei mai mulţi dintre copii, proba este floare la ureche, părinţii sunt cei care îşi fac griji.(BETA)
Probele respectă particularităţile de vârstă ale copiilor. Sunt realizate cu metode specifice şi cu materiale specifice, cu jucării, cu jetoane, cu imagini şi creioane colorate.
Copiii sunt evaluaţi după trei criterii: vârstă, prezenţă la grădinită şi decizia părinţilor.
Dacă proba este realizată de copil în proporţie de 75%, copilul primeşte recomandarea să meargă la clasa pregătitoate, dacă rezolvă mai puţin de 50% primeşte recomandarea să meargă la grupa mare în grădiniţă.
Aceeaşi regulă se aplică şi pentru clasa întâi, numai că, puştii trebuie să răspundă la 25 de întrebări cu grad de dificultate mai ridicat.
Copilul poate primi recomandarea de a merge în clasa pregătitoare, recomandarea de a merge în clasa 1 sau recomandarea de a merge în grupa mare la grădiniţă sau este trimis la comisia de orientare scolară si profesională, vorbim de învăţământul special.
Părinţii care nu au ajuns încă la comisia de evaluare, mai au timp până pe 29 februarie. Programăriile se pot face atât pe email cât şi la telefon. Cei ce nu au timp să se programeze pot merge direct la centrul de evaluare cel mai apropiat de casă.
În cazul în care observăm că există cereri noi ne-am format şase echipe de rezervă şi vom suplimenta numărul de centre la nivelul Bucureştiului astfel încât aceste echipe să fie cât mai aproape de copii şi de părinţi.
Rezultatele evaluărilor vor fi date pe 5 martie.