Antena 3 CNN Actualitate Copilul de 8 ani care a murit la înot ar fi avut probleme cu inima, deşi medicul îl declarase apt de sport

Copilul de 8 ani care a murit la înot ar fi avut probleme cu inima, deşi medicul îl declarase apt de sport

inot antena 3 cnn
Varianta unui înec este exclusă, se pare că a fost vorba de un atac de panică, urmat de stop cardio-respirator. Sursa foto: Antena 3 CNN
de Georgiana Botez    |    21 Aug 2024   •   09:10

Băiatul de opt ani care a murit luni în timpul cursurilor de înot, la Bihor, sub privirile neputincioase ale tatălui său, se pare că ar fi avut probleme cu inima şi ar fi făcut un stop cardio-respirator. 

Vă avertizăm, urmează informaţii cu un puternic impact emoţional!

Varianta unui înec este exclusă, se pare că a fost vorba de un atac de panică, urmat de stop cardio-respirator. 

Medicii legiști au descoperit modificări la nivelul inimii, dar au luat mai multe probe pentru a stabili cu exactitate cauza morții copilului. 

Antrenorul atrage atenția asupra ușurinței cu care, medicii de familie eliberează adeverințe pentru practicarea unui sport. 

Atât instructorul, cât şi medicii sosiţi în incinta bazinului au încercat să îl resusciteze pe băiat, însă fără succes. 

În momentul tragediei, copiii se aflau în piscină, alături de instructorul de înot.

„A străbătut în jur de trei sferturi, aici s-a întâmplat toată tragedia. Aici copilul a început să se panicheze, s-a apucat de separatorul de culoare, eu eram aici la doi metri”, povesteşte Claudiu Pirtea, instructorul de înot.

În câteva secunde, băiatul s-a speriat şi mai tare şi a început să ţipe.

„M-am întors rapid, în două lungimi de braţe am scos copilul din apă. Când l-am luat în braţe, am încercat să-l calmez, m-am întors şi l-am dat părintelui, l-a luat în braţe, ultimele cuvinte au fost: "Tati, tati!", mai spune antrenorul.

Văzând că baiatul a leşinat, antrenorul a ieşit repede din piscină şi a sărit în ajutor.

„Am început manevrele de resuscitare, am şi calificare de salvamar. Totul a fost contracronometru, consider că mi-am făcut toate atribuţiile”, precizează instructorul de înot.

Manevrele de resuscitare ale medicilor şi ale profesorului de înot, însă, nu au reuşit să-l salveze pe băiatul de 8 ani.

„E trist şi dureros. Mi l-a întors acolo la marginea bazinului, s-a ridicat pe picioarele lui, a strigat: "tati" şi apoi s-a lăsat jos”, spune Doru Cioancă, tatăl copilului mort.

Cercetările preliminare arată că băiatul ar fi avut o problemă la inimă. Părinţii lui susţin că a mai avut un episod asemănător în trecut, însă nu atât de grav.

„Am fost la control cu el după, că ne-am gândit să nu aibă probleme la cap, dar nu i-a găsit nimic la creier.

A zis că poate să se pronunţe, dar la muşchiul inimii o se pare ceva suspect”, spune şi Ancuţa Cioancă, mama copilului mort.

Asta deşi, adeverinţa eliberată de medic arată că băiatul era apt pentru sport. De altfel, copiii nu pot participa la cursurile de înot fără o astfel de adeverinţă.

Cauza exactă a morţii băieţelului de opt ani va fi stabilită în urma necropsiei.

Medicii și instructorii sportivi atrag atenția și îi roagă pe părinți să acorde maximă seriozitate când vine vorba despre adeverințele medicale eliberate de medici. 

Pe de altă parte, polițiștii au deschis deja un dosar penal pentru ucidere din culpă, iar instructorul și părinții copilului au dat declarații în fața anchetatorilor.

 

 

 

 

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close