Antena 3 CNN Actualitate Elevă de 8 ani, mesaj pentru învățătoare, după trei luni de şcoală online: "Vă mulțumesc că aţi fost alături de noi ca o mamă"

Elevă de 8 ani, mesaj pentru învățătoare, după trei luni de şcoală online: "Vă mulțumesc că aţi fost alături de noi ca o mamă"

Claudia Popovici
2 minute de citit Publicat la 18:35 08 Feb 2021 Modificat la 18:35 08 Feb 2021
o_1eu17j6q1nu910f21a86bv813s7b.jpg
Sursa foto: Libertatea.ro

Nevoia de socializare şi conectare şi-a pus amprenta asupra copiilor care au aşteptat cu nerăbdare redeschiderea şcolilor.

Mii de copii şi-au revăzut luni, cu emoţie dascălii şi colegii după trei luni de şcoală online marcate de provocări. 

Unii dintre ei au ales să îşi exprime bucuria revederii, prin mesaje sau gesturi emoţionante la care dascălii au rezistat cu greu.

Este şi cazul unei învăţătoare de la o şcoală din Bucureşti care a primit un bilet de mulţumire de la eleva sa din clasa a II-a.

Eleva de 8 ani îi mulțumește învăţătoarei că nu a renunțat la elevi şi că a avut răbdare 

"Doamna este unică și nicio doamnă nu este ca dumneavoastră, nu văd școala fără dumneavoastră.  Pentru noi sunteți și o mamă și o doamnă.

Vă mulțumesc că ați avut răbdare cu noi și că nu ați renunțat. Nu credeam că un virus ne va despărți, dar noi tot am fost împreună.

Pe noi, "Inimoșii” (n.r numele grupei), nimeni nu ne desparte. Vă iubesc!", este mesajul elevei de 8 ani pentru Alina Dobre, învățătoare la Școala Sf. Andrei din sectorul 6 din Bucureşti care a mărturisit pentru libertatea.ro că abia și-a stăpânit lacrimile când a citit biletul fetiței.
 

Dr. Radu Ţincu, medic ATI aflat în prima linie în lupta cu COVID, ne spune ce e important să ştie părinţii, la redeschiderea şcolilor

O singură regulă încălcată poate duce la închiderea şcolilor în această pandemie de coronavirus, atrage atenţia specialistul. 

Principala responsabilitate este a părinţilor, care trebuie să ţină copiii acasă la cel mai mic semn de viroză respiratorie, care ar putea transforma clasa, sau chiar şcoala, în focar de infecţie sau o nouă explozie a cazurilor COVID-19, atrag atenţia medicii.

"Părinţii au o mare responsabilitate, pentru că un copil care are simptomatologie trebuie să fie supravegheat în primul rând acasă şi în momentul în care părinţii văd că apare la copil febră, simptome de viroză respiratorie, tuse, cefalee, stare generală alterată, acesta să nu mai meargă în colectivitate.

Această responsabilitate individuală a fiecărui părinte este extrem de importantă, pentru că e foarte dificil să poţi face testare atât de rapid, încât să identifici copilul înainte ca el să poată să transmită boala. Asta cred că e esenţial în următoarea perioadă", a explicat medicul Radu Ţincu, luni, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

În plus, respectarea măsurii de distanţare fizică este prioritară în perioada care urmează, mai spune specialistul.

Cine poate continua școala online:

Preşcolarii/elevii care fac parte dintr-o grupă de risc, respectiv cei diagnosticați cu boli respiratorii cronice severe, boli cardio-vasculare, obezitate severă, diabet zaharat tip I, boli inflamatorii, boli imune/autoimune, boli rare, boli ereditare de metabolism, dizabilităţi, tratament imunosupresiv sau alte afecțiuni cronice, cu avizul şi recomandările specifice ale medicului curant şi cu acordul scris al părinţilor, pot fi scutiți de prezența fizică în școală.

Pentru preșcolarii/elevii menționați la alin (2), conducerile unităţilor de învăţământ vor identifica, după caz, soluţii pentru asigurarea procesului educaţional online.

 

×
x close