Tatăl unui copil a declarat în exclusivitate la Antena 3, că la scurt timp după ce a reînceput creşa a văzut că fiica sa are comportamente ciudate, îşi face rău singură şi vorbeşte vulgar.
Între timp, părinţii au făcut legătura cu infirmiera de la care copilul copia comportamentul revoltător acasă. Ei iau pus fetiţei în ghiozdan un dispozitiv de înregistrare. Aşa au aflat, de exemplu, că infirmiera nu îi lasa pe copii să se ducă de fiecare dată când aveanu nevoie la toaletă.
"Totul a fost ok pănă a început din nou creşa. Când a început creşa în septembrie 2020 au început din nou comportamentele ciudate. A început să ne arate cum îşi bagă singură mâna în gât şi ne făcea semn să tacem, să nu mai spunem nimic, vânătăi.
Vânătăile le-am pus iniţial pe seama faptului că sunt copii mulţi acolo, că se joacă, se zbenguiesc na, ca orice copii pănă la urmă. Până când am văzut cum se poartă o infirmieră cu copiii.
Copilul acasă a început să spună unele lucruri, nu bate şi apoi reăeta cuvinte obscene", a spus pentru Antena 3 tatal unui copil care a fost agresat la creşa din Bucureşti.
Infirmiera bătăuşă a fost dată afară de la creşă iar directoarea a demisionat
Contactată pentru un punct de vedere de jurnaliştii Antena 3, infirmiera spune că nu are cunoştinţă de acuzaţiile care îi sunt aduse.
"Nu cunosc. Nu ştiu despre ce este vorba. În al doilea rând, nu înţeleg de unde şi până unde întrebările acestea. Nu am cunoştintă de nicio acuzaţie, nu cunosc niciun părinte", a spus infiemiera.
Psihologii trag un semnal de alarmă: "Efectele produse de o astfel de persoană în viaţa unui copil sunt ireversibile, sunt traume pe viaţă"
"Da este foarte revoltător ceea ce se întâmplă şi probabil că doar ieşite în presă cazurile pot fi cumva stopate sau să luam o atitudine.
Din păcate nu ştiu cât de serios se face acea testare psihologică. Recomandarea este să se facă periodic şi cu foarte multă responsabilitate pentru că şi adulţii trec prin perioade dificile şi atunci nu îşi pot gestiona accesele de furie, de mânie etc. Efectele produse de o astfel de persoană în viaţa unui copil sunt ireversibile, sunt traume pe viaţă", a spus Mihaela Dinu, psiholog "Salvaţi Copiii"
Psihologii recomandă părinţilor să fie foarte atenţi la schimbările de comportament şi de rutină ale copiilor, care de multe ori îşi exprimă emoţiile prin reacţii şi povestiri.
"Sunt semne comportamentale, sunt semne legate de rutina copilului de hrană, de somn de refuzul de a merge la cresă, gradiniţă. Atunci când există şi semne de abuz fizic, de prezenţa unor semne pe corp. Copii pot exprima asta şi prin desen prin exprimările lor. Eu încurajez părinţii să nu tolereze astfel de situaţii care ar trebui ajunse în faţa justiţie", a spus Mihaela Dinu, psiholog "Salvaţi Copiii"