Antena 3 CNN Actualitate Un copil de 1 an a ajuns în stare gravă la un spital din Botoșani, după ce a băut petrol

Un copil de 1 an a ajuns în stare gravă la un spital din Botoșani, după ce a băut petrol

copil spital getty
Incidentul a avut loc în timp ce copilul era acasă împreună cu mama lui. Sursă foto: Getty Images / AgFang
de Cătălin Onofrei    |    09 Iul 2024   •   08:31

Un copil de un an și cinci luni dintr-o localitate din Botoşani a ajuns în stare gravă la terapie intensivă, după ce a băut gaz lampant

Incidentul a avut loc duminică după-amiază, în Săveni, în timp ce copilul era acasă împreună cu mama lui. 

Micuțul se afla în apropierea unei sticle cu gaz lampant și a luat o înghițitură. Din fericire, părinții au reacționat imediat. Mama copilului i-a luat sticla din mână și a sunat la 112. 

Bebeluşul a fost transportat inițial la Secția Săveni a Spitalului Județean cu o ambulanță, apoi a fost preluat de o ambulanță SMURD cu medic și dus de urgență la Botoșani.

După ce a fost consultat de mai mulți medici, micuțul a fost internat în secția de terapie intensivă pentru supraveghere. 

„Starea generală a copilului este bună, este conştient, este stabil, teoretic la momentul actual de când a fost adus de ambulanţă nu impune probleme deosebite. 

Dar 24-48 de ore este nevoie să rămână sub supraveghere şi tratament simptomatic”, a declarat Cătălin Mihailiuc, medic la Spitalul de Pediatrie din Botoşani.

Medicii au informat și asistenții sociali din cadrul DGASPC, care vor discuta cu părinții și vor deschide o anchetă pentru a stabili dacă micuțul a fost supravegheat corespunzător.

Cazurile de intoxicații la Urgențe devin tot mai frecvente. Nu mai departe de 4 iulie, un alt copil a ajuns la spital intoxicat cu insecticid.

În urma incidentului, reprezentanţii DGASPC au anunţat că vor deschide o anchetă. 
 

×
Subiecte în articol: Botoșani gaz lampant petrol copil
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close