Antena 3 CNN Actualitate ”Copiii nu sunt de vânzare”. Dezvăluiri şocante despre industria de carne vie

”Copiii nu sunt de vânzare”. Dezvăluiri şocante despre industria de carne vie

1 minute de citit Publicat la 22:53 11 Noi 2012 Modificat la 22:53 11 Noi 2012
”Copiii nu sunt de vânzare”. Dezvăluiri şocante despre industria de carne vie
Foto: mummytravels.com
În această seară, Mihai Gâdea a prezentat cele mai şocante dezvăluiri ale acestui an. Investigaţiile jurnaliştilor trustului Intact arată o realitate incredibilă: copiii din România sunt vânduţi! Preţul? Între 5.000 de lei şi 80.000 de euro.

Cine sunt vânzătorii de copii, cum se stabileşte preţul acestora, cum decurge o negociere pentru bebeluşii nenăscuţi, chiar pe patul spitalului? O populaţie aruncată în sărăcie şi disperare a ajuns să facă negustorie cu suflete. Cum s-a ajuns aici? Cine sunt vinovaţii?

Campania Observator vine în urma anchetelor în care se demonstrează faptul că la noi în țară copiii au ajuns de vânzare ”ca la tarabă”. Reporterii au găsit copii de vânzare în toată ţara. Sunt locuri în care se VÂND cu CINCI MII de lei "bucata". Într-un sat din Bistriţa-Năsăud, comerţul cu prunci a devenit industrie.

Reporterii Observator despre cât de uşor e să cumperi un copil în România

Politia si Protectia Copilului s-au autosesizat in cazul tranzactiilor de suflete. Verifica acum exact numarul de nasteri si ce s-a intamplat cu copiii. Totusi, in vreme ce autoritatile spun ca legile fac imposibile tranzactiile cu prunci, angajatii maternitatii recunosc ca se poate face un certificat de nastere cu date false.

În Rodna, localitatea unde sunt mai mulți copii de vânzare cu 5 mii de lei bucata, e acum anchetă. Inclusiv angajații Primăriei spun că fac verificări, deși nu prea cred că cei mici ar fi putut ajunge în mâinile unor străini și în acte.

Reprezentanții autorităților locale consideră că e imposibil ca un părinte să-și vândă copilul, iar primarul și Protecția Copilului verifică acum doar cazul familiei cu 9 copii, deși vânzarea de prunci a ajuns un fenomen.

Poliția din Bistrița spune că ia lucrurile cât se poate de în serios. S-a autosesizat. Deocamdată, a făcut un singur pas, mic, prea mic pentru un caz așa de mare.

Cu toate acestea, localnicii povestesc, fără grijă, că de ani de zile se practică în zona vânzarea copiilor, chiar dacă autoritațile par că aud pentru prima dată de acest fapt, scrie Antena1.




×
Etichete: trustul INTACT
x close