Antena 3 CNN Actualitate Copiii din Bârla, intoxicaţi cu antigel, sunt în afara oricărui pericol

Copiii din Bârla, intoxicaţi cu antigel, sunt în afara oricărui pericol

Copiii din Bârla, intoxicaţi cu antigel, sunt în afara oricărui pericol
11 Noi 2008   •   09:44

Copiii din localitatea Bârla, intoxicaţi cu antigel, sunt în afara oricărui pericol. Pacienţii przintă semne minore de intoxicaţie, spune purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu, Violeta Niţescu. S-a dacis instituirea tratamentului antidotic, iar copii vor fi ţinuţi în spital 72 de ore, a adăugat aceasta.
Cinci elevi de clasa a treia de la o şcoală din comuna argeşeană Bârla au ajuns luni la spital, intoxicaţi cu antigel, după ce au băut apă de la robinet.
Incidentul s-a petrecut la şcoala cu clasele I-VIII din satul Mândra, comuna argeşeană Bârla. După ce au băut apă de la robinet, cei cinci elevi au acuzat dureri abdominale şi au fost transportaţi la spitalul din Costeşti, unde medicii au constatat că sunt intoxicaţi cu antigel.
Ei au fost transportaţi la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală, iar starea lor este stabilă. Ei vor mai rămâne sub supraveghere medicală cel puţin trei zile, în astfel de cazuri existând riscul apariţiei blocajului renal, conform unor surse medicale.
Potrivit primarului comunei Bârla, Ion Neacşu, antigelul a ajuns pe conducta de apă accidental, după introducerea substanţei în instalaţia de încălzire a şcolii. Muncitorii care au efectuat operaţiunea nu au observat că supapa care trebuie să izoleze circuitul de încălzire de ţevile de apă nu fusese montată.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close