Antena 3 CNN Actualitate Furtunile au făcut prăpăd în ţară şi în Bucureşti. Zeci de copaci smulşi de vânt, un drum s-a surpat

Furtunile au făcut prăpăd în ţară şi în Bucureşti. Zeci de copaci smulşi de vânt, un drum s-a surpat

copac rupt
Copac prăbuşit. Sursa foto: Gettyimages
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Iul 2024   •   22:53

O furtună puternică a doborât mai mulți copaci și a inundat străzi. În doar o oră, temperatura a scăzut cu 10 grade. Furtuna a lovit Capitala cu o forță uriașă, aducând ploaie torențială, tunete, fulgere și rafale de vânt de până la 60 de kilometri pe oră.

Mai multe autoturisme au fost avariate şi aproximativ 20 de copaci s-au prăbuşit în urma fenomenelor hidrometeorologice care au avut loc pe parcursul zilei, fiind înregistrate astfel de efecte în 17 localităţi din 10 judeţe şi în municipiul Bucureşti, anunţă, duminică seara, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU).

Potrivit IGSU, pompierii au intervenit în sprijinul populaţiei pentru evacuarea apei din 5 case şi 4 curţi, precum şi pentru degajarea a 20 de copaci prăbuşiţi. În urma acestor efecte, 7 autoturisme au fost avariate.

Situaţiile de urgenţă au fost înregistrate în 17 localităţi din judeţele Alba, Argeş, Bacău, Buzău, Cluj, Hunedoara, Ilfov, Iaşi, Satu Mare şi Vrancea şi în Bucureşti.

În Argeş, un drum forestier s-a surpat

„O situaţie deosebită s-a produs în localitatea Nucşoara din judeţul Argeş, unde un drum forestier s-a surpat. Din această cauză, 2 autoturisme cu 4 persoane au rămas blocate.

În scurt timp, drumul a fost deblocat şi cele 2 autoturisme au putut continua deplasarea. Cele 4 persoane nu au avut probleme medicale.

Important de menţionat este faptul că în urma manifestării efectelor vremii nefavorabile nu au fost persoane rănite.

În continuare, pompierii salvatori rămân la datorie în sprijinul cetăţenilor şi autorităţilor din zonele aflate sub incidenţa codurilor meteo prognozate”, transmis reprezentanţii IGSU.

×
Subiecte în articol: furtuna București ploaie torentiala
Cele mai noi știri
Parteneri
x close