Antena 3 CNN Actualitate Cei care află că în locuinţele lor se consumă droguri trebuie să anunţe Poliţia, altfel riscă până la cinci ani de închisoare

Cei care află că în locuinţele lor se consumă droguri trebuie să anunţe Poliţia, altfel riscă până la cinci ani de închisoare

Cei care află că în locuinţele lor se consumă droguri trebuie să anunţe Poliţia, altfel riscă până la cinci ani de închisoare
Cei care tolerează consumul de droguri riscă până la 5 ani de închisoare. Sursa foto: Hermes Images / AGF - Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Iun 2024   •   19:08

Proprietarii, chiriaşii sau administratorii unor locuinţe riscă până la cinci ani de închisoare dacă tolerează consumul de droguri în casele lor. Noua lege, care a intrat în vigoare la începutul lunii, sancţionează inclusiv proprietarii de apartamente care sunt închiriate în regim hotelier.

Cei care află că în locuinţele lor se consumă droguri trebuie să anunţe imediat Poliţia, dacă nu vor să rişte o condamnare penală.

La începutul lunii iunie a fost publicată în Monitorul Oficial o nouă lege care incriminează mai multe fapte. Printre ele şi tolerarea consumului de droguri. Dacă până acum era incriminată doar punerea la dispoziţie a unui imobil pentru consumul de droguri, la articol s-a mai adăugat un paragraf. Astfel cei care acceptă ca invitaţii lor să consume droguri în casă pot risca până la 5 ani de închisoare.

De asemenea, nici cei care au locuinţe pe care le închiriază nu scapă de răspundere. Dacă proprietarii nu anunţă poliţia, atunci când află că în apartamentul lor chiriaşii consumă droguri, pot fi condamnaţi chiar şi la 5 ani de închisoare.

Consumul şi traficul de droguri a crescut în ţara noastră în ultima perioadă

În doar patru luni, poliţiştii au confiscat peste 500 de kilograme de droguri, aproape 500.000 de comprimate, 3,5 tone de masă vegetală de droguri și 4 tone de substanțe interzise dopante.

În primele patru luni ale acestui an au fost înregistrate peste 6.300 de sesizări penale, o creştere cu 19,2% față de perioada similară a anului precedent.

Pe lângă incriminarea tolerării consumului de droguri, noua lege, care a intrat deja în vigoare, aduce şi alte schimbări. Spre exemplu, cei care sunt prinşi conducând sub influenţa alcoolului sau a drogurilor nu mai pot fi sancţionaţi doar cu amendă.

De acum, singurele soluţii care pot fi date de judecătorii în aceste cazuri sunt condamnarea cu suspendare sau cu executare.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Virus periculos într-o localitate din Italia. Peste 300 de oameni au ajuns la spital
x close