Antena 3 CNN Actualitate Consulatul României la Istanbul are sediu nou. Chiria: 42.500 euro pe lună

Consulatul României la Istanbul are sediu nou. Chiria: 42.500 euro pe lună

Consulatul României la Istanbul are sediu nou. Chiria: 42.500 euro pe lună
22 Mai 2009   •   13:35

Consulatul General al României la Istanbul are sediu nou. Autorităţile române plătesc o chirie de 42.500 de euro lunar pentru noua clădire, informează Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor din ministerul de Externe, noul sediu al Consulatului General al României a fost închiriat în vederea reamenajării consulare şi a pregătirii aderării României la spaţiul Schengen.

În perioada 2-11 iunie, acesta va fi inspectat de Comisia Europeană. Aceeaşi comisie va verifica şi Consulatul de la Chişinău. Scopul inspecţiei este evaluarea capacităţii României de implementare a aquis-ului european în materie de vize, în vederea aderării la Spaţiul Schengen.

Potrivit autorităţilor române, în vechiul sediu al Consulatului General al României de la Istanbul nu puteau fi organizate birouri pentru lucrul cu publicul solicitant de vize.

MAE mai precizează că o consolidare antiseismică a clădirii ar fi fost mult prea costisitoare, iar activitatea consulară ar fi fost întreruptă timp de trei ani.

"Având în vedere motivele de mai sus s-a luat decizia mutării într-un sediu nou. Proprietarul noii clădiri a acceptat efectuarea modificărilor necesare amenajării la standarde Schengen pe cheltuială proprie, iar dotările specifice (mobilier, IT, birotică, etc.) au fost achiziţionate din fonduri europene", se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ministerul de Externe Consulat Istanbul
Parteneri
x close