Antena 3 CNN Actualitate Au început lucrările la metroul din Cluj-Napoca. Ce au aflat locuitorii care au imobile de-a lungul magistralei

Au început lucrările la metroul din Cluj-Napoca. Ce au aflat locuitorii care au imobile de-a lungul magistralei

Veste bună pentru clujeni. Primăria municipiului Cluj-Napoca a început lucrările la viitorul metrou. Muncitorii au început deja să lucreze la foraje, iar autoritățile îi anunță pe locuitori că echipele vor ajunge în zonele lucrărilor pentru construcția din subteran.

o_1ellgdrd913eon4c1kisms5cvug.jpg
Sursa foto: Pixabay.com
de Dan Gabor    |    27 Oct 2020   •   20:00

„Primăria Cluj-Napoca, în calitate de autoritate contractantă, anunţă demararea lucrărilor tehnice pentru realizarea forajelor geotehnice în cadrul proiectului „Tren Metropolitan Gilău – Floreşti – Cluj-Napoca – Baciu – Apahida – Jucu – Bonţida” – etapa I a sistemului de transport metropolitan rapid Cluj: Magistrala I de Metrou şi Tren Metropolitan, inclusiv legătura dintre acestea şi a studiilor conexe viitoarelor obiective de investiţii”, se arată în comunicatul  Primăriei Cluj-Napoca.

Primăria le solicită oamenilor să permită accesul echipelor tehnice pentru a face verificările necesare.

„Solicităm cetăţenilor ce deţin cu orice titlu imobile situate de-a lungul coridorului şi în cadrul zonelor studiate să permită accesul echipelor tehnice şi utilajelor acestora pentru efectuarea în bune condiţii a realizării forajelor geotehnice necesare elaborării proiectului – în conformitate cu prevederile Legii 255/2010″, se  mai arată în comunicat.
Obiectivele lucrării

Potrivit autorităților, obiectivele principale ale proiectului sunt următoarele:

  •     Îmbunătăţirea atractivităţii sistemului de transport public durabil metropolitan în vederea accesării rapide a oportunităţilor socio-economice din zona de studiu aflată pe axa est-vest a municipiului.
  •     Sprijinirea aspiraţiilor de creştere economică şi a creşterii ocupării forţei de muncă prin asigurarea unei capacităţi de transport îmbunătăţite pentru deservirea axei est-vest a zonei metropolitane.
  •     Reducerea impactului activităţilor de transport (poluarea aerului şi zgomotul) asupra mediului în cadrul zonei de studiu prin asigurarea unei axe de transport durabil, care să contribuie la re-distribuţia modală de la transportul cu autoturismul personal”, se prrecizează în comunicat.

 

×
Subiecte în articol: metrou Cluj-Napoca
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close