Antena 3 CNN Actualitate Răpitorul celor două fetiţe din Braşov se află pe lista agresorilor sexuali din România de mai mulţi ani

Răpitorul celor două fetiţe din Braşov se află pe lista agresorilor sexuali din România de mai mulţi ani

Constantin Zapan, bărbatul de 42 de ani care a răpit două fetiţe din Braşov, se afla pe lista agresorilor sexuali din România. El a fost condamnat la închisoare, în urmă cu câţiva ani, pentru viol.

de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Noi 2022   •   10:19

Suspectul află astăzi dacă va fi arestat preventiv, după ce a fost reţinut seara trecută de poliţişti sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal. Totuşi, la acuzaţii ar putea fi adăugat şi violul, după ce medicii legişti vor stabili dacă cele două fetiţe au fost batjocorite sau nu.

La audieri, Zapan a povestit anchetatorilor, potrivit unor surse, că a întreţinut relaţii cu ambele fetiţe, în maşină, de mai multe ori pe parcursul nopţii.

Constantin Zapan a fost prins, ieri, în localitatea Valea Călugărească din Prahova, în timp ce conducea maşina în care se aflau cele două fetiţe în vârstă de 10 şi 12 ani. Totul după ce poliţiştii din toată ţara au primit o alertă prin intermediul serviciului Alertă Răpire Copil.

Alerta a fost introdusă în sistem, după ce mama celor două fetiţe din comuna Vama Buzăului, judeţul Braşov, a mers la Poliţie şi a anunţat că fiicele sale au dispărut după ce le-ar fi dat voie să meargă la un grătar cu bărbatul de 42 de ani. Copilele au plecat împreună cu Constantin Zapan, un prieten al iubitului femeii, vineri seară, în jurul orei 19.00 şi urmau să se întoarcă acasă la ora 21.00.

Cum acest lucru nu s-a întâmplat, mama fetiţelor a încercat să îl contacteze pe bărbat, însă fără succes. A doua zi dimineaţă, femeia a mers la Poliţie şi a povestit ce s-a întâmplat.

După ce au făcut verificări în acest caz şi nu au reuşit nici ei să îl găsească pe Constantin Zapan şi pe fetiţe, poliţiştii au dat alertă în toată ţara.

În jurul orei 17.00, poliţiştii au tras pe dreapta maşina condusă de Zapan, în localitatea Valea Călugărească din Prahova şi le-au găsit pe cele două copile pe bancheta din spate, învelite cu o pătură şi speriate.

Condus la audieri, răpitorul celor două fetiţe din Braşov a recunoscut totul la Poliţie şi a povestit ce a făcut în cele 24 de ore. Zapan a spus că le-a violat pe ambele fetiţe, în maşină, de mai multe ori, într-o pădure situată între judeţele Braşov şi Prahova.

El a fost reţinut pentru 24 de ore sub acuzaţia de lipsire de libertate în mod ilegal şi va fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Între timp, fetiţele au primit consiliere psihologică şi au fost duse la Serviciul de Medicină Legală pentru ca medicii legişti să stabilească dacă au fost abuzate.

×
Subiecte în articol: Brașov
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close