Antena 3 CNN Actualitate Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: "Supraveghere video, împrejmuire nouă și pază strictă, la situl arheologic Buridava"

Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: "Supraveghere video, împrejmuire nouă și pază strictă, la situl arheologic Buridava"

Georgiana Adam
1 minut de citit Publicat la 15:01 26 Oct 2021 Modificat la 15:01 26 Oct 2021
constantin radulescu presedinte cj valcea octombrie 2021
Constantin Rădulescu, preşedintele CJ Vâlcea: "Supraveghere video, împrejmuire nouă și pază strictă, la situl arheologic Buridava" Sursa foto: Facebook | Constantin Rădulescu

"Supraveghere video, împrejmuire nouă și pază strictă, la situl arheologic Buridava!

Județul Vâlcea este binecuvântat cu numeroase monumente istorice, însă unele dintre ele au probleme deosebite de conservare.

Puține dintre vestigiile județului se află însă în „grija” Consiliului Județean.

Situl arheologic Buridava Romană, care se află în proprietatea județului și în administrarea Muzeului Județean, devenise locul de unde persoane certate cu legea luau piatră, afectând structura monumentului.

Pentru a evita degradarea acestei "bijuterii" istorice, am hotărât să investim în restaurarea și conservarea monumentului și am găsit resursele financiare necesare împrejmuirii și igienizării zonei, dar și monitorizării video a acesteia.

O contribuție importantă în realizarea lucrărilor o au colegii mei de la Muzeul Județean, cărora le mulțumesc, fiindcă, prin munca lor, au reușit să curețe zona și că participă efectiv la restaurarea acestui monument", a scris preşedintele CJ Vâlcea în postarea de pe Facebook.

Supraveghere video, împrejmuire nouă și pază strictă, la situl arheologic Buridava! Județul Vâlcea este binecuvântat cu numeroase monumente istorice, însă unele dintre ele au probleme deosebite de conservare. Puține dintre vestigiile județului se află însă în „grija” Consiliului Județean. Situl arheologic Buridava Romană, care se află în proprietatea județului și în administrarea Muzeului Județean, devenise locul de unde persoane certate cu legea luau piatră, afectând structura monumentului. Pentru a evita degradarea acestei "bijuterii" istorice, am hotărât să investim în restaurarea și conservarea monumentului și am găsit resursele financiare necesare împrejmuirii și igienizării zonei, dar și monitorizării video a acesteia. O contribuție importantă în realizarea lucrărilor o au colegii mei de la Muzeul Județean, cărora le mulțumesc, fiindcă, prin munca lor, au reușit să curețe zona și că participă efectiv la restaurarea acestui monument.

Publicată de Constantin Rădulescu pe Miercuri, 13 octombrie 2021

×
x close