Fostul director ANIF şi-a dat demisia din funcţie, săptămâna trecută, după ce presa a relatat despre problemele acestuia cu justiţia.
Ulterior, Iancu a renunţat şi la funcţia de secretar executiv al PD-L Dolj.
Constantin Iancu este urmărit penal pentru că ar fi ordonat, în 2006, răpirea unui om de afaceri şi a soţiei acestuia, pentru a-i fi cedate acţiunile unei companii. Împreună cu Iancu au fost trimise în judecată alte cinci persoane, sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, ameninţare, lovire şi trafic de persoane.
La sfârşitul lunii octombrie 2006, au fost efectuate percheziţii domiciliare simultane la locuinţele inculpaţilor, fiind ridicate mai multe bunuri, printre care şi fotografii, scrisori şi arme.
Antena 3 a reuşit să obţină, în exclusivitate, acele fotografii:
În cursul lunii octombrie 2006, trei persoane au fost acostate în trafic de către inculpaţi şi conduse, sub ameninţare, într-un imobil unde au fost agresate şi au fost forţate să semneze anumite acte comerciale.
Cu o lună înainte ar mai fi existat o persoană răpită şi agresată de către inculpaţi, pentru a accepta vânzarea unui autoturism proprietate personală, în contul acoperirii pierderii sumei de două miliarde de lei. Pierderea ar fi fost suferită de unul dintre cei din grupul lui Iancu, ca urmare a neîncheierii unor tranzacţii comerciale.
Numirea lui Iancu la ANIF a adus un deficit de imagine Guvernului şi PD-L. Rând pe rând, lideri democrat-liberali precum Radu Berceanu şi Emil Boc au solicitat demisia acestuia din fruntea instituţiei şi excluderea sa din PD-L.
Grupul infracţional condus de Iancu este vizat şi pentru trafic de persoane pe ruta România-Austria-Spania. Iancu a fost reţinut, pe 27 octombrie 2006, fiind eliberat după ce instanţa a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă.
Antena 3