"Decizia foarte clară a CNAS de necolaborare a mea cu Securitatea a generat un mod de abordare publică speculativ şi denigrator care a adus importante prejudicii atât mie, cât şi familiei mele. În contextul recentelor atacuri nejustificate la adresa mea, am decis să părăsesc funcţia pe care o deţin", spune Gătej, într-un comunicat transmis vineri Agerpres.
"Ca român, a fost o onoare să lucrez pentru Preşedintele ţării mele. Am făcut acest lucru cu deplină integritate şi profesionalism. Mulţumesc colegilor, tuturor reprezentanţilor oneşti şi profesionişti cu care am avut şansa să lucrez - reprezentanţii instituţiilor statului, mediului de afaceri şi mass-media", a mai transmis consilierul prezidenţial.
Consilierul prezidenţial Alexandrina Gătej a fost recrutată de Securitate în septembrie 1989, pentru posibile misiuni de contrainformaţii în sectoarele economice. Cu toate acestea, deoarece aceasta nu a dat nicio informare ofiţerilor, CNSAS a decis că nu poate fi considerată colaborator
Astfel, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a emis o adeverinţă care atestă că aceasta nu a avut calitatea de lucrător sau colaborator, pe numele Alexandrinei Gătej.
Adeverinţa a fost emisă în 12 noiembrie 2010 şi conţine o referire la faptul că Alexandrinei Gătej a fost recrutată de Securitate în 14 septembrie 1989, sub numele conspirativ "Florina". Ea urma să activeze, conform documentului CNSAS, "pe linie de contrainformaţii în sectoarele economice". În document, Alexandra Corina Gătej apare cu numele vechi, Dăncăneţ.
Corina-Alexandrina Gătej a fost numită, în iulie 2009, în funcţia de consilier prezidenţial în cadrul Departamentului Mediul de Afaceri Intern şi Internaţional al Administraţiei Prezidenţiale. Aceasta a lucrat, până în 1993, ca economist şi apoi ca director de export la Fabrica de piele Sebeş, anterior, din 1988, lucrând la Fabrica de Pielărie Târgu Mureş.