Antena 3 CNN Actualitate Ultima confruntare pentru București. Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, la Sinteza Zilei

Ultima confruntare pentru București. Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, la Sinteza Zilei

3 minute de citit Publicat la 22:05 02 Iun 2016 Modificat la 22:05 02 Iun 2016
firea.jpg

Ultima confruntare pentru București. Gabriela Firea, Cătălin Predoiu, Nicușor Dan și Daniel Barbu, la Sinteza Zilei

Gabriela Firea, Nicușor Dan, Cătălin Predoiu și Daniel Barbu sunt invitații lui Mihai Gâdea la ”Sinteza Zilei”, într-o ultimă dezbatere înainte de votul de duminică.

Al treilea invitat în ediția specială Sinteza Zilei este candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea.

Citește și: Ultima confruntare pentru București. Ce planuri are Nicușor Dan pentru Capitală și de ce nu face alianță cu PNL

Citește și: Ultima confruntare pentru București. Cătălin Predoiu: Nicușor Dan mi-a spus că nu ține neapărat să fie Primar General

Citește și: Ultima confruntare pentru București. Daniel Barbu: Cred că cel mai util vot este pentru alternativă. Una reală

Gabriela Firea a început cu prezentarea proiectelor pentru viitor.

SPITALE

"Aceste spitale vor fi o prioritate pentru mine. Primarul, împreună cu Consiliul, pot aproba finanțele necesare pentru a transforma aceste spitale în spitale cu standarde europene. Nu sunt povești, nu sunt promisiuni, nu sunt fantasme. Ce își doresc managerii din aceste spitale? Aparatură nouă .Decontările de la CNAS se epuizează în primele zile ale lunii, medicii și tot asistentul medical are nevoie de o salarizare corespunzătoare. Toate aceste elemente pot fi modelate și de Primarul General. Este una din prioritățile mele, sunt mamă, am trei copii și știu ce înseamnă să ai o urgență medicală și să te duci în spital și acolo să nu existe echipamentele necesare."

“Primăria Generală are reprezentanți în consiliile de conducere a spitalelor. Primăria poate interveni direct prin reprezentanții aceștia. La întâlnirea cu managerii de spitale, mi s-a spus că au fost influențe peste capetele lor, de la băieții deștepți. A venit un moment T0. Pe mine mă interesează doar viețile oamenilor, nu ne putem juca cu așa ceva”, a explicat Gabriela Firea.

EDUCAȚIE

"Avem 420 de școli și 248.000 de elevi. Eu vrea reabilitarea acestora. Înfiinșarea de servicii after-school. Am prevăzut grădinițe cu program prelungit, cel puțin 20 în primul an, montarea de camere de supraveghere și dotări sportive. Toți oamenii cu care am vorbit mi-au zis că s-au săturat. Nu mai vor să audă că nu s-a înțeles primarul cu ministrul, cu premierul. Pot să port o discuție civilizată cu oricine, și cu adversari politici, pentru că rezultatul muncii noastre se va vedea într-o viață mai bună pentru bucureșteni."

PARCĂRI

"Din discuțiile pe care le-am avut cu specialiștii, urgența ar fi aceste șase parcări. Prima este din Berceni, cu 350 de locuri. A doua ar fi în Pantelimon, unde vorbim de 400 de locuri de parcare. Apoi vorbim despre Colentina, 300 de locuri. Autobaza RATB, 400 de locuri. Și în Bucureștii Noi o parcare de 600 de locuri. Este un plan care se întinde din 2016 – 2013. Este nevoie de un manager nou, care să pună în aplicare acest proiect."

Ulterior, Gabriela Firea a răspuns întrebărilor jurnaliștilor Oana Stancu și Răzvan Dumitrescu și a primit mesaje de susținere din partea mai multor personalități.

În fine, Gabriela Firea a vorbit și despre un proiect pentru Teatrul Nottara, care a fost nevoit să se mute din blocul de pe bulevardul Magheru, din cauza riscului seismic al clădirii.

"Așa cum mă cunoașteți, știți că sunt un om care nu se bucură înainte de vreme și care pune preț pe sârguință. Alegerile se încheie după ce toți cetățenii merg la vot. Sondajhele de opinie au fost un punct de reper, dar nu mi-au schimbat strategia. Trebuie să vă mai spun un proiect de suflet. Este vorba despre București – capitală europeană. Am fost interesată de Teatrul Nottara și suferința în care a ajuns acest teatru, să joace în săli de împrumut, închiriate. Am găsit și o soluție. Am fost ieri, cu doamna director a teatrului, am fost la Nottara, cu toate documentele, apoi am mers la ArCub, unde s-ar putea juca în condiții decente și apoi am fost în zona Parcul Izvor, unde există niște depozite, unde s-ar putea construi o construcție din materiale ușoare, care ar putea să constituie un teatru pentru 640 de locuri. Am mers acolo cu harta realizată de un arhitect, cu o schiță. Au fost foarte impresionați actorii de la Nottara că am venit cu o soluție. Este un proiect realizabil."

×
x close