Antena 3 CNN Actualitate Conducta spre iad. Un documentar despre criza gazului rusesc, vineri, 23.15, în exclusivitate la Antena 3

Conducta spre iad. Un documentar despre criza gazului rusesc, vineri, 23.15, în exclusivitate la Antena 3

Conducta spre iad. Un documentar despre criza gazului rusesc, vineri, 23.15, în exclusivitate la Antena 3
15 Ian 2009   •   21:49

Europa tremură de frig, odată cu decizia Rusiei de a sista livrările de gaz din cauza conflictului cu Kievul. Antena 3 vă prezintă, în exclusivitate, un documentar despre criza care a făcut ca un continent întreg să se închine înspre răsărit.
Urmăriţi vineri, de la ora 23.15 un material despre gazul rusesc şi dedesubturile unui conflict care poate lăsa mulţi oameni în frig. Conducta spre iad, vineri, la Antena 3.
Gazprom este o companie energetică din Rusia, cea mai mare companie furnizoare de gaze naturale din lume, conţinând o treime din rezervele lumii. În 1992, guvernul Rusiei a însarcinat Gazprom cu furnizarea, distribuirea şi vânzarea acestei resurse energetice preţioase. Gazprom e o companie diferită de celelalte.
Directorii de la Gazprom nu sunt doar experţi pe piaţa gazelor naturale, sunt politicieni, miniştri, deputaţi, ambasadori şi membri ai cercului intern al fostului preşedinte Vladimir Putin şi cu toţii joacă un rol important în noul joc al energiei globale.
Documentarul oferă telespectatorilor o privire din culisele războiului psihologic purtat de Gazprom şi Rusia lui Vladimir Putin, care strâng robinetul spre ţările vecine (Belarus, Ucraina) şi măresc presiunea asupra ţărilor din UE şi în Caucaz. Gazul a devenit o ?armă energetică?, dând Rusiei posibilitatea să-şi facă noi alianţe în Asia (cu China) şi să se alăture ţărilor furnizoare de gaze naturale (inclusiv Iranul).
Documentarul confirmă renaşterea puterii Rusiei şi influenţa într-o lume chinuită de nesiguranţa rezervelor energetice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: documentar
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close