Antena 3 CNN Actualitate Conducerea Loteriei a încasat venituri necuvenite

Conducerea Loteriei a încasat venituri necuvenite

Conducerea Loteriei a încasat venituri necuvenite
13 Mar 2007   •   12:18

Conducerea Loteriei Române a încasat, în perioada 2003-2005, venituri necuvenite, iar bugetele de venituri şi cheltuieli au fost fundamentate eronat, potrivit constatărilor Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) rezultate dintr-un control pentru intervalul menţionat. Astfel, directorul general al Loteriei a încasat 7,59 miliarde de lei reprezentând indemnizaţii, prime şi stimulente, precum şi 4,20 miliarde de lei din cota la fondul de participare a salariaţilor la profitul companiei, se arată într-un comunicat al ANAF.

Director general era în perioada respectivă Nicolae Cristea, acuzat de evaziune fiscală. Acesta a încasat 7,59 miliarde de lei vechi reprezentând indemnizaţii, prime şi stimulente, precum şi 4,2 miliarde de lei vechi din cota la fondul de participare a salariaţilor la profitul companiei. Procurorii anticorupţie au declanşat, la începutul anului trecut, urmărirea penală împotriva lui Cristea, a lui George Copos, la acea dată vicepremier, şi a unui acţionar al companiei Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa, cercetaţi pentru infracţiuni economice în legătură tranzacţionarea unor spaţii între firma Ana Electronic şi Loterie. Sumele încasate necuvenit de membrii Adunării Generale a Acţionarilor au totalizat 1,25 miliarde de lei, reprezentând cota la fondul de participare a salariaţilor la profitul Loteriei, fără ca aceştia să fie salariaţi.

Una dintre neregulile sesizate a fost păgubirea companiei cu circa 6,46 miliarde lei vechi ca urmare a retragerii, la data de 30 iunie 2006, de pe piaţă a cantităţii de 17,9 milioane de lozuri, consecinţă a neinscripţionării acestora şi în moneda denominată. Controlul Fiscului a început în 14 martie 2006 şi a fost finalizat în 22 februarie 2007, iar actul de control financiar a fost înaintat către Direcţia Naţională Anticorupţie pentru continuarea cercetărilor.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close