Din Consiliul de Administraţie al singurei bănci comerciale de stat mai fac parte vicepreşedinţii CEC Vasile Ifrim, Gabriela Tudor şi Cristian Tudorancea, precum şi Ciprian Badea, director general la Direcţia Generală Juridică a Ministerului Economiei şi Finanţelor, Roman Florin Claudiu, secretar general al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Bîtu Alice Cezarina, secretar de stat la Ministerul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Bogdan Huţucă, vicepreşedinte ANAF şi Cătălin Doică, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.
Eugen Rădulescu nu îl va ajuta pe noul director
Fostul preşedinte al Casei de Economii şi Consemnaţiuni (CEC), Eugen Rădulescu, demis vineri de conducerea Ministerului Economiei şi Finanţelor, acţionarul majoritar la CEC, susţine că nu îl va ajuta în continuare pe noul preşedinte. Acesta a declarat la un post de televiziune că CEC a înregistrat performanţe mari în ultimii doi ani, în pofida faptului că în 2005, când a preluat acesta conducerea, banca nu avea capitalizare şi nici nu ştia care va fi viitorul său (nu fusese lansată la privatizare).
Vlădescu e implicat în demiterea lui Rădulescu
'Performanţele CEC vor continua să crească pe acumulările făcute până în prezent. A fost o muncă extrem de tensionată. Lăsăm o bancă cu produse de calitate. N-am de gând să fiu nemulţumit de activitatea mea', a spus Rădulescu, care s-a arătat surprins de decizia MEF. Rădulescu a adăugat că a aflat în urmă cu trei săptămâni că va fi demis, după ce încă din decembrie 2006, fostul ministru al Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a spus public că vrea să facă schimbări, nemotivând însă în nici un fel intenţia sa. Acesta este convins că Vlădescu este implicat în demiterea sa. 'Decizia de demitere a mea este laconică, din motive care nu îmi sunt imputabile', a declarat Rădulescu.
Antena3.ro & Rompres