Antena 3 CNN Actualitate Vecinii României, solidari cu victimele incendiului din Club Colectiv

Vecinii României, solidari cu victimele incendiului din Club Colectiv

club colectiv lumanari.jpg
01 Noi 2015   •   09:30

Președinții ungar, Janos Ader, și bulgar, Rosen Plevneliev, au transmis sâmbătă condoleanțe omologului lor român, Klaus Iohannis, pentru tragedia din clubul Colectiv din București, unde 27 persoane au murit într-un incendiu, scrie Agerpres.

"Transmit sincere condoleanțe din partea tuturor cetățenilor Ungariei și a poporului ungar", a precizat președintele Ungariei, Janos Ader, într-o scrisoare transmisă șefului statului român, Klaus Iohannis, potrivit agenției MTI.

"Sunt șocat de vestea privind dezastrul. Împărtășim cu toții durerea poporului român", a adăugat Ader.

Președintele și premierul Bulgariei, Rosen Plevneliev și, respectiv, Boiko Borisov, au transmis de asemenea condoleanțe omologilor români pentru tragedia de vineri seară.

Într-un mesaj transmis președintelui român Klaus Iohannis, Rosen Plevneliev a spus că este profund întristat de vestea accidentului și că nu poate găsi cuvinte pentru a exprima regretul și compasiunea pentru moartea tragică a tinerilor, relatează agențiile BTA și Novinite.

Președintele bulgar și-a exprimat solidaritatea cu poporul român și speranța că vor fi stabilite cât mai repede cauzele tragediei.

El a mai urat răniților recuperare ușoară și a spus că Bulgaria este alături de România în comemorarea victimelor.

Premierul bulgar Boiko Borisov a transmis la rândul său condoleanțe prim-ministrului român Victor Ponta.

Guvernul român a decretat trei zile de doliu național, începând de sâmbătă, ca urmare a incendiului din seara zilei de 30 octombrie, de la clubul Colectiv din București, care s-a soldat cu 27 de morți și peste 150 de răniți.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close