Antena 3 CNN Actualitate Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, set de măsuri pentru remedierea problemelor de comunicare în caz de dezastru

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, set de măsuri pentru remedierea problemelor de comunicare în caz de dezastru

Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, set de măsuri pentru remedierea problemelor de comunicare în caz de dezastru
27 Apr 2009   •   17:00

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, convocat de ministrul Adminstraţiei şi Internelor, Dan Nica, a stabilit un set de măsuri, pentru ca problemele de comunicare, apărute după cutremurul de sâmbătă seara să nu se mai repete. Zeci de minute, reţelele de telefonie mobilă au fost blocate din cauza numărului mare de apeluri. Între timp, specialiştii spun că seismul de sâmbătă va fi urmat de replici de intensităţi mici.

Cutremurul de sâmbătă seara a ascos în evidenţă problemele care pot apărea în activitatea echipelor de intervenţie din cauza comunicaţiilor.

Operatorii de telefonie fixă şi mobilă sunt primii vizaţi, după ce reţelele lor s-au blocat din cauza numărului mare de apeluri. Autorităţile spun că este inacceptabil ca instituţii importante ale statului să aibă toate căile de comunicare tăiate.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a stabilit un set de măsuri, care vor trebui să fie obligatoriu aplicate în situaţii extreme. Operatorii de telefonie mobilă vor primi lista cu persoanele care trebuie să aibă acces permanent la reţea.

De asemenea, ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica a amintit despre sistemul de siguranţă Tetra, de care dispun majoritatea instituţiilor statului şi care poate fi folosit în orice condiţii. Cu toate acestea, puţini şi-au adus aminte să-l folosească.

Potrivit Ministrului Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, pentru toate administraţiile publice locale va fi introdus sitsemul special de telecomunicaţii Tetra.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close