Antena 3 CNN Actualitate Comisia juridică a Senatului: Raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse

Comisia juridică a Senatului: Raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse

1 minut de citit Publicat la 11:46 08 Mai 2017 Modificat la 11:46 08 Mai 2017
o_1bfjjpls31ajotamit2qh14rt8.jpg
Foto: Agerpres

Comisia juridică din Senat a decis luni întocmirea unui raport de admitere cu amendamente la proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate, scrie Agerpres

În favoarea raportului au votat 5 senatori (PSD şi UDMR) şi 4 au fost împotrivă (PNL şi USR). 

Potrivit preşedintelui Comisiei juridice, Şerban Nicolae, 1.032 de persoane ar urma să iasă din închisoare dacă se aplică proiectul în actuala formă votată de senatorii jurişti. 

"ANP ne comunică următoarele: 1.022 de persoane ar urma să beneficieze de graţiere, potrivit articolului 1, alineatul 1. Dintre acestea, 433 de persoane condamnate la pedeapsa închisorii ar beneficia de graţiere în întregime. Deci persoane care să iasă în 48 de ore de la data intrării în vigoare a legii ar fi 433 la momentul acesta şi 589 ar avea pedeapsa redusă cu trei ani. Sunt convins că depopularea închisorilor va fi considerată de CEDO suficientă. Femei însărcinate - nu au fost identificate persoane care să se încadreze în toate aceste condiţii, să fie femei însărcinate care să nu fie condamnate pentru infracţiuni exceptate. Deci, cu alte cuvinte, nicio femeie însărcinată nu ar urma să beneficieze de graţiere, dintre cele care se află astăzi în penitenciar. Persoane cu vârsta de peste 60 de ani, niciuna. Persoane care au peste 70 de ani şi ar urma să fie graţiate - una", a explicat Şerban Nicolae. 

Potrivit acestuia, celor 1.022 de condamnaţi care ar fi eliberaţi din penitenciar li se adăugă 9 minori şi persoana de peste 70 de ani care ar urma să fie graţiată, în total 1.032 de persoane.

 

×
Etichete: legea gratierii
x close