Minstrul demis al Internelor va fi audiat săptămâna viitoare de comisia de apărare a camerei. El va trebui să dea explicaţii despre demiterea a patru ofiţeri din conducerea DGIPI, care au fost acuzaţi de scurgere de informaţii. Blaga a susţinut, de altfel, că Dan Nica, predecesorul său, ar fi refuzat să demită o serie de persoane din minister, deşi ştia despre aceste scurgeri de informaţii.
În cazul Băbeni, parlamentarii comisiei de apărare au decis să amâne raportul final. Pentru completarea datelor, i-au chemat la audieri pe jurnalistul Sorin Roşca Stănescu, pe fostul şef al Jandarmeriei Române, generalul Constantin Silion, pe fostul director de la Unitatea Militară Babeni, Ion Mărculescu, dar şi pe Cornel Purcărea - fost director executiv al Romagro.
Supăraţi, democrat-liberalii au părăsit comisia şi au preferat să-şi spună punctul de vedere separat. Ei îi acuză PSD şi PNL de instrumentare politică în scop electoral.
Scandalul Băbeni a izbucnic după dezvăluirile făcute pe blogul personal de jurnalistului Sorin Roşca Stănescu. Acesta afirma că fratele preşedintelui ţării, Mircea Băsescu, este implicat în trafic de armament şi că la Uzina Mecanică Băbeni au fost aduse peste 1600 de tone de muniţie. Mircea Băsescu a negat toate acuzaţiile şi a fost susţinut de preşedintele Traian Băsescu.
Într-un alt caz sensibil, cel al lui Omar Haissam, deputaţii din comisia de apărare au cerut audierea consilierului de stat Constantin Degeratu. Ziarul Gardianul a dezvăluit că Degeratu s-a întâlnit, în septembrie 2005, cu Hayssam, după ce acesta a cerut să fie primit de preşedinte pentru a discuta probleme de interes naţional. La acea vreme, sirianul era arestat de şase luni, sub acuzaţia de terorism, după răpirea jurnaliştilor români în Irak. Haissam a susţinut că Traian Băsescu i-ar fi garantat că nimeni nu se va atinge de el şi de familia sa. Degeratu a contrazis declaraţiile sirianului.
Antena 3