Antena 3 CNN Actualitate Codurile Miclea şi Andronescu, faţă în faţă. Cei doi iniţiatori vor să se pună de acord asupra reformei

Codurile Miclea şi Andronescu, faţă în faţă. Cei doi iniţiatori vor să se pună de acord asupra reformei

Codurile Miclea şi Andronescu, faţă în faţă. Cei doi iniţiatori vor să se pună de acord asupra reformei
20 Aug 2009   •   15:03

Ecaterina Andronescu şi Mircea Miclea s-au întâlnit din nou pentru a ajunge la un acord în privinţa reformelor din învăţământul românesc. Cei doi s-au văzut şi joi dimineaţă la Palatul Victoria cu premierul Emil Boc.

Primul ministru a înfiinţat o comisie care să-i reunească pe Ecaterina Andronescu, Mircea Miclea şi experţii în domeniul Educaţiei. Scopul? Elaborarea unui pachet legislativ care să reunească soluţiile Codului Educaţiei şi ale Comisiei Miclea

Premierul Emil Boc a înfiinţat comisia după ce l-a criticat pe ministrul Educaţiei că a elaborat un cod propriu.

Emil Boc a apreciat că legile Educaţiei, pe care Guvernul îşi asumă răspunderea în Parlament, trebuie să respecte atât Parteneriatul pentru România, semnat de PSD şi PDL, cât şi programul de guvernare şi Pactul pentru Educaţie.

Chestiunea reformei în Educaţie a iscat mai multe dispute până acum, distingându-se două tabere, care susţin cele două Coduri propuse până acum: Codul Miclea şi Codul Andronescu. Dacă în cazul Codului Andronescu acesta a fost asumat de PSD, partenerii de Coaliţie de la PDL insistă asupra adoptării unui alt cod, cunoscut sub numele de Codul Miclea. Acest cod a fost pregătit de către Comisia Prezidenţială pe Educaţie, sub conducerea fostului Ministru al Educaţiei, Mircea Miclea, încă din 2007 şi pare a fi susţinut de premierul Emil Boc.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Ecaterina Andronescu Emil Boc educatie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close