Antena 3 CNN Actualitate Codul portocaliu se prelungeşte până marţi

Codul portocaliu se prelungeşte până marţi

Codul portocaliu se prelungeşte până marţi
21 Iul 2007   •   13:21

ANM a reactualizat avertizarea cu cod portocaliu dar are şi o veste bună.Avertizarea se prelungeşte şi pentru luni 23 iulie şi marţi 24 iulie dar numărul de judeţe în care este activ codul portocaliu se va restrănge la 21 inclusiv municipiul Bucureşti. Judeţele avertizate în continuare cu cod portocaliu sunt Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Olt, Argeş, Tulcea, Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov, Prahova, Călăraşi, Ialomiţa, Buzău, Brăila, Galaţi, Vrancea, Vaslui, Bucureşti şi zonele vestice ale judeţelor Tulcea şi Constanţa. În restul judeţelor rămâne valabilă avertizarea cu cod galben. O nouă prognoză ANM este aşteptată pentru luni cănd se vor şi reface avertizările dacă va fi cazul.

În aceste condiţii comitetul interministerial care se ocupă cu estimarea pagubelor făcute de caniculă a decis ca începând de luni să se ridice restricţia de circulaţie pe drumurile publice pentru autovehiculele cu greutate mai mare de 7 tone. Rămâne însă valabilă restricţia de viteză pe calea ferată de pe întreg teritoriul ţării.

Ministerul Sănătăţii publice avertizează de asemenea că în fara unor cazuri de meningită este posibil ca temperaturile ridicate să favorizeze apariţia unor boli ca leptospiroze, boli diareice acute sau boli hepatice virale cauzate de consumul de apă nepotabilă şi de îmbăierea în locuri nepermise, toxiinfecţii, salmonelloze sau botulism cauzate de consumul de produse alimentare alterate de căldură. De asemenea expunerea prelungită la soare în orele de vârf poate cauza dermatite de contact şi arsuri solare.

Ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu a anunţat de asemenea că vineri un număr de 14.499 persoane au apelat la serviciile de urgenţă ale spitalelor iar 8.487 de persoane au solicitat sosirea unei ambulanţe. Tot vineri s-au mai înregistrat şi 649 de oameni căzuţi în stradă datorită căldurii şi chiar 2 decese în judeţul Ilfov.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close