Antena 3 CNN Actualitate Codul galben se menţine. Ploile au făcut ravagii

Codul galben se menţine. Ploile au făcut ravagii

Codul galben se menţine. Ploile au făcut ravagii
08 Aug 2007   •   10:50

Avertizarea meteorologică de cod galben se menţine şi miercuri în jumătatea de est a ţării. Sunt aşteptate ploi cu caracter torenţial, vânt de 50 km/oră şi descărcări electrice. În plus, cantitatea de apă va depăşi 25 l/mp în judeţele atenţionate. De vineri, vremea instabilă din estul ţării se mută în judeţele din vest. După ce marţi furtunile au lovit mai multe sate din comuna constănţeană 23 August, noaptea trecută a venit rândul localnicilor din Eforie să fie prinşi în mijlocul şuvoaielor. Aproape 50 de case au fost inundate şi aproape 100 de gospodării au fost afectate. Sute de animale au murit înecate. O femeie care a ramas izolată în casă înconjurată de ape, a fost salvată în ultimul moment de pompieri.

Plajele de pe litoral au fost inundate de ploile abundente. Cea mai afectată a fost plaja din Venus, unde puhoaiele au produs şanţuri adânci de 60 de centimetri şi late de aproximativ patru metri, fiind necesară refacerea zonei. Toate zonele necesită igienizare, renisipare şi ecologizare.

Ploile care au căzut marţi în sud-estul ţării s-au mutat spre seară în nord-est. Continuă să plouă, după ce apele au surpat două poduri importante. Ploile abundente au provocat surparea DN 73 A dintre Predeal şi Râşnov pe o porţiune de aproximativ 6 metri. Porţiunea afectată face parte dintr-un tronson aflat în consolidare. Circulaţia a fost interzisă maşinilor de mare tonaj, iar cele mici pot merge pe un singur fir, până la terminarea lucrărilor de consolidare. Poliţia rutieră recomandă ruta alternativă pe DN 1 Predeal-Braşov, DN 73 Braşov-Piteşti şi DN1 A Braşov-Ploieşti.

Probleme grave sunt şi în judeţul Suceava, după ploile de la sfârşitul săptămânii, un pod din comuna Ostra s-a rupt, şi mai multe gospodării au rămas izolate.

LOCUITORII DIN JUDEŢUL CONSTANŢA, LOVIŢI DE APE
DRUMURI DISTRUSE DE APE ÎNTRE PREDEAL ŞI RÂŞNOV

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close