Antena 3 CNN Actualitate Cod Roşu de radiaţii la munte şi la mare. Vezi zonele afectate

Cod Roşu de radiaţii la munte şi la mare. Vezi zonele afectate

Cod Roşu de radiaţii la munte şi la mare. Vezi zonele afectate
Foto: phillyhealthinfo.org
21 Iun 2011   •   15:58

Cea mai lungă zi din an vine cu un indice al radiaţiilor UV pe măsură. Şi la munte şi la mare este cod roşu de radiaţii, iar medicii spun că ar fi mai bine să ne ferim de soare.

Deşi vremea pare ideală pentru plajă, la un indice UV de 8,6 la Constanţa şi Mangalia, medicii recomandă oamenilor să rămână la adăpost de razele soarelui. Cei care ajung pe plajă între orele 11 şi 16 îşi riscă sănătatea, chiar dacă folosesc produse protectoare. La acest nivel de radiaţii, există riscul deteriorării ireversibile a pielii şi ochilor.

Pentru cei care sunt obligaţi să iasă din casă, medicii recomandă haine largi şi care acoperă cât mai multă piele, cremă cu factor de protecţie ridicat, multă apă şi neapărat ceva care să acopere capul.

Temperatura la malul mării nu depăşeşte astăzi 28-29 de grade, iar vântul adie cât să facă plaja mai ademenitoare. Efectele soarelui se văd însă şi ochiul liber.

Medicii spun că, mai ales în cazul copiilor, efectele radiaţiilor pot fi extrem de grave. Iar părinţii nu ar trebui să-i expună pe cei mici nici la orele sigure fără protecţie adecvată.

În toată ţara, indicele de radiaţii este extrem de ridicat. Este cod roşu în mai multe judeţe, printre care şi Constanţa. Nu numai la malul mării sunt însă probleme cu soarele. În Brăila, Braşov, Bucureşti Criaova şi Galaţi indicele radiaţiilor a trecut deja peste pragul de 8 unităţi. Iar acolo unde este puţin mai scăzut, nu putem vorbi despre un soare tocmai blând.

Meteorologii spun că, în următoarele zile, temperatura va depăşi 30 de grade în cele mai multe zone ale ţării. În aceste condiţii se aşteaptă ca şi indicele UV să ajungă chiar la nivelul de 10 unităţi.

 


Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.




×
Subiecte în articol: cod rosu Soare
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close