Situația este din ce în ce mai disperată. Asta pentru că în satul Bodo, în Balint, oamenii sunt practic nevoiți să salveze ce mai pot salva din calea apei. Într-o locuinţă, spre exemplu, apa a atins aproape 60cm în interior, astfel încât proprietarul ei a fost nevoit să scoată unele lucruri, cele care mai puteau fi salvate.
Zeci de oameni au fost deja evacuați pentru că nivelul apei a crescut foarte mult și nu mai pot ajunge la magazine pentru a-și cumpăra alimente. Alți localnici se urcă pe capotele mașinilor pentru a face câteva cumpărături.
"Ce să facem? Dacă s-a întâmplat? Trebuie să ne luăm tot ce al nostru și mergem mai departe. Ne-a anunțat că vine viitura. De la ora 4:00 într-una dăm și evacuăm", spune un bărbat.
Toate curțile au fost inundate, mașinile sunt sub ape, iar la aproape 30m distanță, drumul județean care leagă comuna Balint de Dumbrava este acoperită și ea de ape.
Aproape că nu se mai vede borna kilometrică, iar mașinile circulă cu mare grijă pentru că râul Bega s-a revărsat inclusiv pe drumurile județene.
ANM, avertizare meteo. Cod roşu de inundaţii prelungit
Situația este cu atât mai gravă cu cât autoritățile au anunțat faptul că vârful viiturii se așteaptă să aibă loc astăzi între orele 20:00 - 22:00.
Pe de altă parte pe mai multe drumuri din centrul, nordul și vestul țării, zone aflate până în urmă cu scurt timp sub cod portocaliu și galben de vreme rea, se circulă cu dificultate din cauta ninsorilor abundente. În localitatea Reghin din județul Mureș, ploile abundente au inundat subsolul unei clădiri.
Vremea a făcut prăpăd în Timiş: 65 de copii au fost evacuaţi dintr-o scoală
Vremea a făcut prăpăd și în localitatea Răchita, din județul Timiș. 65 de copii au fost evacuați dintr-o unitate de învățământ. La fel și localnicii a 5 gospodării.
Pe o șosea din Sighișoara, o mașină a fost avariată de un copac care s-a prăbușit peste parbriz.
În zona montană din județul Bihor, copacii au cedat sub greutatea zăpezii. A fost nevoie de intervenția pompierilor pentru a degaja drumul.
Vremea a făcut ravagii în Hunedoara şi Suceava. Mai multe trenuri au rămas blocate
De asemenea, trei trenuri au rămas blocate în județul Hunedoara, după ce mai mulți copaci s-au prăbușit pe șine din cauza viscolului. Călătorii, deocamdată așteaptă degajarea liniei. Se lucrează la îndepărtarea arborilor căzuți.
A fost nevoie de intervenția Poliției Rutiere, după ce mai multe tiruri neechipate corespunzător au rămas blocate pe șosea. În Harghita, o autocisternă care transporta 20.000 litri de motorină s-a răsturnat din cauza poleiului.
Copacii, aruncați la pământ de vânt au dat bătăi de cap și autorităților din județele Suceava și Cluj.