Antena 3 CNN Actualitate Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Banat

Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Banat

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor anunță că este pericol de inundații pe mai multe râuri din Banat.

inundatie
Cod portocaliu de inundații pe mai multe râuri din Banat Sursa foto: Hepta | Mediafax Foto / Claudiu Irimie
de Ioana Mircea    |    25 Feb 2023   •   15:49

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații pe râurile din bazinele hidrografice Bega și Timiș. Codul portocaliu este valabil din această după amiază până mâine la ora 12.00.

„Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pârâie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundații locale şi creșteri importante de debite şi niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundație”, au anunțat hidrologii.

Sunt vizate râurile din bazinele hidrografice Bega - bazin amonte S.H. Făget și afluenții aferenți sectorului aval S.H. Făget - amonte S.H. Balinț și Timiș - afluenții aferenți sectorului aval S.H. Teregova - amonte S.H. Lugoj, în județele Caraș-Severin și Timiș.

Citește și: Cod galben de ninsori și viscol în jumătate de țară, până luni. Prognoza meteo, actualizată de ANM

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele râuri din bazinul hidrografic Bistra, potrivit Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, conform Mediafax.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close