Antena 3 CNN Actualitate Iarna își intră în drepturi. Ninge puternic în 24 de județe din România

Iarna își intră în drepturi. Ninge puternic în 24 de județe din România

Iarna se instalează încet-încet în România. La munte a nins timp de câteva ore ca în povești, spre bucuria turiștilor aflați în vacanță pe Valea Prahovei. Angajații de la drumuri au avut însă mult de lucru. Au ieșit să curețe șoselele şi autostrăzile şi au folosit pentru asta sute de tone de material antiderapant.

Iarna își intră în drepturi. Ninge puternic în 24 de județe din România
Sursa foto: hepta
de Laura Dinu    |    08 Dec 2021   •   09:42

Este cod galben de ninsori și vânt în 24 de județe din sudul şi estul Transilvaniei, nordul şi centrul Moldovei, precum şi în zonele de munte până în această seară la ora 18.00.

Pe drumurile naționale și autostrăzile din vestul țării s-a acționat cu autoutilaje și s-au răspândit sute de tone de material antiderapant. Cele mai multe mașini au intervenit pe drumurile naționale din Caraș-Severin.

În partea de vest a țării a nins ore în șir, așa că drumarii au acționat cu 58 de autoutilaje și au răspândit peste 360 de tone de material antiderapant în județele Arad, Hunedoara şi Timiș.

În Poiana Brașov ploaia s-a transformat în ninsoare spre bucuria turiștilor aflați în vacanță la munte.

Iarna şi-a făcut simțită prezența şi în Maramureş. Deşi a nins abundent, drumarii au intervenit la foc continuu, iar pe şosele s-a circulat fără probleme.

Până astăzi la ora 12.00 meteorologii au emis şi o atenţionare de cod galben de inundaţii pe râurile din patru judeţe, respectiv Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa și Prahova.

Ninsori, polei, intensificări ale vântului. Cod galben în 14 județe

Totodată, meteorologii anunță, pentru intervalul miercuri ora 9.30 - 18.00, ninsori, polei și intensificări ale vântului în 14 județe.

În județele Suceava, Neamț, Bacău și la munte vor predomina ninsorile moderate cantitativ și va continua să se depună strat de zăpadă.

În restul Moldovei vor fi precipitații mai ales sub formă de lapoviță și se va depune polei.

Precipitații predominant sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în estul Munteniei, pe arii restrânse se va depune strat de zăpadă și se va forma polei.

În toată zona vizată, vântul va avea intensificări cu viteze în general de 50...60 km/h, pe alocuri viscolind ninsoarea.

Județele sub Cod galben sunt Suceava, Neamț, Harghita, Covasna, Botoșani, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași.

 

 

×
Subiecte în articol: zapada iarnă
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close