Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de vijelii în mai multe județe. Trecerea Dunării cu feribotul, suspendată la Bechet din cauza vântului

Cod galben de vijelii în mai multe județe. Trecerea Dunării cu feribotul, suspendată la Bechet din cauza vântului

ploi torentiale vijelie
ANM a emis noi alerte de cod galben de vijelii / Sursă foto: Getty Images
de Roxana Mihăiescu    |    30 Sep 2024   •   15:31

Zone din patru judeţe sunt vizate de avertizări nowcasting Cod galben de intensificări ale vântului, în orele următoare, informează Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Totodată, din cauza vântului, trecerea Dunării cu feribotul a fost suspendată la Bechet.

Update 15:50. ANM a emis un cod portocaliu de vânt pentru județul Tulcea, valabil în intervalul orar 15:50-18:00. 

Se vor semnala intensificări puternice ale vântului cu viteze la rafală de 70...90 km/h.

Județul Tulcea: Delta Dunării, respectiv zona localităților: Sarichioi, Jurilovca, Valea Nucarilor, Murighiol, Chilia Veche, Mahmudia, Ceamurlia de Jos, Nufăru, Beștepe, Crișan, C.A. Rosetti, Maliuc, Pardina.

Zona de litoral a Județului Tulcea, respectiv zona localităților:

C.A. Rosetti; Jurilovca; Sfântu Gheorghe; Sulina.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Conform prognozei de specialitate, până la ora 18:00, în judeţul Gorj (zona de munte a localităţii Padeş), vântul va sufla cu rafale de 70-90 km/h şi pe arii restrânse cu 100 km/h, în timp ce în judeţele Dolj şi Mehedinţi se vor semnala intensificări locale ale vântului, cu viteze 50 - 70 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM, potrivit Agerpres.

 

Trecerea Dunării cu feribotul a fost suspendată temporar la PTF Bechet

Din cauza vântului puternic, trecerea Dunării cu feribotul pe la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet este suspendată, luni, 30 septembrie.

Autoritățile recomandă persoanelor care intenționează să intre în Bulgaria să folosească alte puncte de trecere a frontierei de la graniţa cu această ţară.

„Operatorul feribotului Bechet-Oryahovo a informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu că, începând cu data de 30.09.2024 ora 12:00, platforma feribot care deserveşte linia Bechet-Oryahovo şi-a suspendat temporar activitatea din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, respectiv a vântului puternic”, a anunţat Poliţia de Frontieră.

Autoritățile anunță că traficul va fi reluat odată ce intensificările vântului vor scădea.

 

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close