Administraţia Naţională de Meteorologie a emis luni dimineaţă o
avertizare de ceaţă pentru judeţele Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita, Covasna şi Cluj.
Conform avertizării meteorologilor, în zonele joase din judeţele Alba, Mureş, Sibiu, Braşov, Harghita şi Covasna, până la ora 11.00, se va semnala ceaţă care determină vizibilitate scăzută, local sub 200 m, izolat sub 50 m.
Pentru zonele joase şi drumurile naţionale din judeţul Cluj, inclusiv municipiul Cluj-Napoca, avertizarea este valabilă până la ora 11.45.
Şapte curse aeriene care ar fi trebuit să aterizeze sau să decoleze, luni dimineaţă, pe Aeroportul Internaţional Cluj-Napoca sunt afectate de ceaţă, unele având întârzieri între patru şi opt ore, altele fiind anulate sau redirecţionate spre alte aeroporturi, informează
Mediafax.
Potrivit reprezentanţilor aeroportului, sute de pasageri au fost afectaţi.
"Avem şapte curse spre destinaţii interne sau externe afectate de ceaţă. Sunt zboruri întârziate, anulate sau redirecţionate spre alte aeroporturi. Sunt sute de pasageri afectaţi, nu vă pot preciza numărul lor", au spus sursele citate.
Potrivit site-ului Aeroportului Internaţional Cluj-Napoca, cursa de la Madrid a companiei Wizz Air, care trebuia să aterizeze luni dimineaţă la ora 01.40, va ajunge în jurul orei 10.30, cu o întârziere de peste opt ore, în timp ce zborul de la Bucureşti al companiei Tarom care urma să aterizeze la Cluj la ora 8.40 este întârziat.
De asemenea, cursa aeriană Tarom care trebuia să decoleze spre Bucureşti la ora 6.15 a fost redirecţionată la Sibiu, iar pasagerii au fost duşi până acolo cu autobuze puse la dispoziţie de aeroport. Cursa spre Munchen a companiei Lufthansa care trebuia să plece la ora 6.40 a fost anulată, în timp ce două zboruri ale companiei Wizz Air au întârzieri de peste patru ore, primul fiind spre Luton, care trebuia să decoleze la ora 6.40 şi cel spre Paris - Beauvais la ora 6.50. Totodată, a fost amânată şi cursa Tarom / Austrian Airlines care trebuia să decoleze de la Cluj-Napoca sper Viena la ora 9.05.
PROGNOZA METEO PENTRU ZILELE URMĂTOARE:
LUNI (19 noiembrie)Vremea se va menţine în general închisă în regiunile extracarpatice, unde local va fi ceaţă, pe arii restrânse persistentă şi asociată cu burniţă şi ploi slabe. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase pe arii restrânse se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 2...3 grade în Moldova până la 15...16 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -7 grade în estul Transilvaniei şi 9 grade pe litoral.Presiunea atmosferica nu va avea variaţii semnificative.
MARŢI (20 noiembrie)Vremea se va menţine în general închisă în sudul şi în estul ţării, unde local se va semnala ceaţă, izolat persistentã şi pe arii restrânse, mai ales ziua, vor fi ploi slabe şi burniţe. În celelate regiuni cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase se va forma ceaţã. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări trecătoare în sudul Banatului, Oltenia şi pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 3...4 grade în Moldova şi 14...15 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -8 grade în estul Transilvaniei şi 7 grade pe litoral.Presiunea atmosferica va fi în creştere uşoară.
MIERCURI (21 noiembrie)Vremea se va menţine în general închisã în regiunile extracarpatice, unde local va fi ceaţã, pe arii restrânse persistentã şi izolat asociată cu burniţă şi ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar dimineaţa şi noaptea, în zonele joase se va forma ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri pe litoral. Temperaturile maxime vor fi cuprinse de la 2...3 grade în Moldova pânã la 13...14 grade în Dealurile de Vest, iar cele minime se vor situa între -8 şi 6 grade, cu cele mai scãzute valori în estul Transilvaniei.