Antena 3 CNN Actualitate Cod galben de caniculă. 13 persoane au murit din cauza căldurii

Cod galben de caniculă. 13 persoane au murit din cauza căldurii

sun freeimages.jpg
Foto: Freeimages
24 Iun 2016   •   10:01

Temperaturile ridicate din ultimele zile au făcut ravagii în ţară, iar 13 persoane din Iaşi, Vaslui şi Argeş au murit. De altfel, meteorologii au anunţat că vineri şi sâmbătă este valabilă o avertizare de Cod galben de caniculă, scrie Adevărul.

Opt persoane din judeţul Vaslui au murit într-o singură zi, în timp ce în judeţele Iaşi şi Argeş au murit cinci persoane. 

Sfaturi pentru perioada canicula

În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide (între 1,5 şi 2 litri de lichide), fără a aştepta să apară senzaţia de sete. Este necesar un pahar de apă (sau echivalentul acestuia) la fiecare 15 – 20 de minute.   

În plus, medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete (pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii) deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.  

Potrivit medicilor, trebuie evitat consumul de alcool, dat fiind faptul că favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. Este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahăr (sucuri racoritoare carbogazoase) deoarece acestea sunt diuretice.  

De asemenea, sunt necesare ţinutele adecvate perioadei de caniculă: pălării de soare, haine lejere şi ample, din fibre naturale, de culori deschise şi sunt de evitat activităţile în exterior care necesită un consum mare de energie.  

În caz că apar probleme deosebite, cei afectaţi trebuie să meargă la medic. 

 

×
Subiecte în articol: canicula morti cod galben căldură
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close