În timpul unei răceli sau gripe este important să mănânci sănătos, însă, totodată, mâncarea trebuie să fie gustoasă pentru a-ţi oferi o senzaţie de confort şi plăcere.
Ca să scapi mai repede de o răceală este important să ai un sistem imunitar puternic. Astfel că, pentru a-l sprijini, este nevoie să te alimentezi cât mai sănătos.
Există câteva alimente care te ajută să scurtezi durata răcelii şi să gestionezi mai uşor simptomele pe care le poţi avea.
Iată o listă cu alimentele care te pot pune pe picioare atunci când eşti răcit.
Alimentele pe care să le consumi atunci când eşti răcit
Consumul adecvat de lichide este esențial pentru menținerea hidratării și eliminarea toxinelor. Apă, ceaiuri calde, supă de pui sau supă de legume sunt excelente opțiuni atunci când eşti răcit.
Vitamina C ajută la întărirea sistemului imunitar și accelerează recuperarea. Astfel că, în timpul unei răceli este indicat să consumăm cât mai multe citrice, kiwi, căpșuni, broccoli sau ardei roșii.
Citeşte şi: Beneficiile consumului de mandarine. Cinci motive pentru care ar trebui să mâncăm măcar una pe zi
Zincul este un mineral esențial pentru funcționarea optimă a sistemului imunitar atunci când eşti răcit. Surse bune de zinc includ carne de pui, carne roșie slabă, nuci, semințe și leguminoase.
Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice remedii naturiste pentru răceală. Acesta se remarcă prin proprietăţile sale antiinflamatorii şi antivirale. Aşadar, consumul de ghimbir întăreşte sistemul imunitar.
Mai mult decât atât, un alt aliat împotriva răceli sunt afinele. Acestea sunt in izvor de antioxidanţi care ajută la reducerea perioadei pe care se extinde o răceală.
Supa, cocktailul antirăceală care te pune pe picioare
Supa de pui are proprietăți antiinflamatorii și poate ajuta la ameliorarea simptomelor date de răceală, aceasta fiind supranumită cocktailul antirăceală.
Supa este săţioasă, hrănitoare şi hidratează foarte bine. Sunt studii care confirmă efectul benefic al supei de pui în timpul răcelii.
Mai exact, potrivit unei cercetări din anul 2000, supa scade răspunsul inflamator în cazul unei infecţii virale, ceea ce se traduce prin simptome mai puţin şi de intensitate redusă.