Antena 3 CNN Actualitate CNSU a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. Nunţi cu 400 de persoane, la o incidenţă sub 2 la mie

CNSU a prelungit starea de alertă cu 30 de zile. Nunţi cu 400 de persoane, la o incidenţă sub 2 la mie

Dana Musceleanu
3 minute de citit Publicat la 13:42 09 Sep 2021 Modificat la 14:33 09 Sep 2021
pjimage (24)
Sursa foto: Hepta

Având în vedere analiza factorilor de risc privind managementul situației de urgență generată de virusul SARS-CoV-2, CNSU a decis, prin Hotărârea nr. 67 din 9.09.2021, prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul național, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 10.09.2021. De asemenea, hotărârea vizează creșterea perioadei de valabilitate a Testelor Antigen de la 24 la 48 de ore.

Printre noile măsuri instaurate se numără: 

Desfășurarea competițiilor sportive pe teritoriul României, în spații închise sau deschise se realizată cu participarea spectatorilor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între persoane, dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori. Dacă incidența cumulată la 14 zile în județ/localitate este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, participarea spectatorilor poate fi de 75%. Compăetiţii sportive cu spectatoti la capacitatea maximă a spațiului, se pot organiza doar cu participarea persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. 

Activitățile instituțiilor muzeale, a bibliotecilor, librăriilor, cinematografelor, studiourilor de producție de film și audiovizuală, a instituțiilor de spectacole şi/sau concerte, școlilor populare, de artă şi de meserii, precum și evenimentele culturale în aer liber se desfășoară numai în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului Culturii și al ministrului Sănătății. Participarea publicului este permisă până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile din județ/localitate este mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori și este interzisă la depășirea incidenței de 3/1.000 de locuitori. În incinta acestora pot fi organizate evenimente cu participarea a cel mult 1.000 de persoane , cu asigurarea unei suprafețe minime de 4 mp pentru fiecare persoană și respectarea normelor de protecție sanitară.

Spectacole în aer liber cu 2500 de spectatori, la o incidenţă de 2 la mie

Organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale este permisă cu participarea a cel mult 2.500 de spectatori și cu purtarea măștii de protecție, dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 2/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori, doar dacă participanții sunt persoane vaccinate sau prezintă un test negativ. 

La o incidenţă mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori, organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale se poate face cu participarea a cel mult 75.000 de spectatori. 


Nunţi cu 200 de persoane în exterior, la o incidenţă de 2 la mie

Nunţile, botezurile şi alte evenimente similare sunt permise cu un număr de maximum 200 de persoane în exterior sau de maximum 150 de persoane în interior, în județele/localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 2/1.000 de locuitori.

Evenimentele pot fi organizate și cu participarea persoanelor până la capacitatea maximă a spațiului dacă toți participanții sunt persoane vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. 

În spaţiile închise, pot participa cel mult 400 de persoane și cu asigurarea unei suprafețe de minimum 2 mp pentru fiecare persoană, în cazul unei incidenţe mai mici de 2/1.000 de locuitori.


Slujbele şi manifestările religioase, supervizate de ministerul Sănătăţii, Internelor şi Cultelor 

Activitatea cultelor religioase, inclusiv a slujbelor și rugăciunilor colective, se vor desfășura în interiorul și/sau în afara lăcașurilor de cult cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și al ministrului Afacerilor Interne. Organizarea de procesiuni și/sau pelerinaje religioase este permisă numai cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătății și al Secretariatului de Stat pentru Culte.

Hotărârea integrală poate fi studiată aici

 

 

 

 

 

 

 

×
x close