Antena 3 CNN Actualitate CNSAS îşi amână alegerile pentru şefia instituţiei

CNSAS îşi amână alegerile pentru şefia instituţiei

CNSAS îşi amână alegerile pentru şefia instituţiei
12 Iun 2007   •   13:19

Membrii Colegiului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS) au amânat marţi, pentru 14 iunie, alegerile pentru funcţia de preşedinte al instituţiei. Claudiu Secaşiu a anunţat că nu va mai candida pentru un nou mandat, invocând motive personale. Deşi marţi a fost întrunit cvorumul necesar de 8 membri, Colegiul a decis ca alegerile să se desfăşoare numai în prezenţa tuturor celor 11 membri.

Până în prezent, şi-au anunţat candidaturile Laurenţiu Tănase şi Ladislau Csendes, membrii ai Colegiului CNSAS. Pe 7 iunie, Corneliu Turianu a declarat că, în cazul în care Ladislau Csendes candidează pentru funcţia de preşedinte al Colegiului, ar trebui să demisioneze în primul rând din postul de vicepreşedinte. În acest fel, la conducerea Colegiului ar rămâne două posturi vacante: cea de preşedinte şi cea de vicepreşedinte.

Anul trecut, în urma unui scandal legat de alegerea preşedintelui Colegiului CNSAS, membrii acestei instituţii au convenit să organizeze alegeri la fiecare jumătate de an. La ultimele alegeri, pentru funcţia de preşedinte a fost ales Claudiu Secaşiu, pentru cea de vicepreşedinte - Ladislau Csendes, iar pentru cea de secretar al Colegiului - Constantin Buchet. Claudiu Secaşiu a avut două mandate de câte şase luni, prelungite ulterior cu încă trei luni, fără să se mai fi organizat alegeri.

Rompres

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close