Antena 3 CNN Actualitate CNCD condamnă public afirmaţiile lui Cioroianu

CNCD condamnă public afirmaţiile lui Cioroianu

CNCD condamnă public afirmaţiile lui Cioroianu
06 Noi 2007   •   17:11

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării condamnă public declaraţia ministrului afacerilor externe, Adrian Cioroianu, potrivit căreia românii care-şi fac de râs ţara trebuie să fie exilaţi în deşertul Egiptului. O declaraţie incompatibilă cu funcţia pe care o deţine, pentru care Cioroianu şi-a cerut scuze. O declaraţie, pe care premierul Tăriceanu o pune pe seama tensiunilor din ultima perioadă cauzate de cetăţenii români în Italia. Preşedintele şi premierul apreciază diferit declaraţiile ministrului de externe.

Primul ministru Tăriceanu s-a declarat mulţumit de scuzele lui Cioroianu, chiar dacă recunoaşte că nu a fost cea mai potrivită declaraţie în acest context. Ieşirea publică pe tema situaţiei din Italia i-a dat premierul ocazia de a îl critica din nou pe Traian Băsescu.

"Preşedintele trebuia să fie mai rezervat când i-a cerut demisia ministrului Cioroianu. Ştim cum e cu musca pe căciulă. Ştim câte etichete a atribuit preşedintele şi jurnalistelor, şi armenilor, şi romilor. Nu am auzit că preşedintele şi-a cerut vreodată scuze", a declarat Tăriceanu.

CNCD consideră că afirmaţiile lui Cioroianu creează o atmosferă degradantă şi ofensatoare la adresa unor comunităţi.

Nouă ONG-uri, printre care Agenţia de Monitorizare a Presei, fundaţia ACCEPT şi organizaţia Romani CRISS, i-au solicitat demisia ministrului de Externe, considerând inacceptabile declaraţiile domniei sale.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close