O cantitate de patru tone de carne de pui provenită de la Avicola Călăraşi şi retrasă dintr-un supermarket din Cluj-Napoca a fost pusă sub sechestru, miercuri, de reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Cluj, existând suspiciunea infestării cu salmonella.
"Inspectorii DSVSA Cluj au pus, miercuri, sechestru pe o cantitate de patru tone de carne de pui care a fost retrasă de la consum de la un supermarket din Cluj-Napoca. Cei de acolo ne-au cerut să eliberăm documente în vederea neutralizării cărnii, au vrut să o ducă la Protan Dej pentru a fi distrusă. Există suspiciunea că ar fi fost infestată cu salmonella. Joi vom lua probe pentru analiză, iar rezultatul îl aşteptăm în patru zile. Carnea a provenit de la Avicola Călăraşi", a spus directorul DSVSA Cluj, Nicolae Pivariu, potrivit Mediafax.
Potrivit acestuia, în cazul în care se va confirma suspiciunea de salmonella, se va emite o alertă naţională.
Preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu, a precizat miercuri, că instituţia pe care o conduce s-a autosesizat în urma informaţiilor privind livrarea de carne de pui alterată de către Avicola Călăraşi, la "un lanţ de supermarketuri", conform informaţiilor anchetatorilor din dosarul evaziunii de peste 50 de milioane de euro.
Vladimir Mănăstireanu a mai spus, referitor la Avicola Călăraşi, că atât abatorul, cât şi ferma societăţii sunt "în lichidare".
El a adăugat că, în cazul descoperirii unor păsări infestate cu salmonella, acestea sunt sacrificate, conform normelor în vigoare.
Vladimir Mănăstireanu a mai spus, referitor la Avicola Călăraşi, că atât abatorul, cât şi ferma societăţii sunt "în lichidare".
El a adăugat că, în cazul descoperirii unor păsări infestate cu salmonella, acestea sunt sacrificate, conform normelor în vigoare.