Antena 3 CNN Actualitate Clotilde Armand atacă decizia primarului general al Capitalei de a nu mai organiza evenimente în centrul orașului

Clotilde Armand atacă decizia primarului general al Capitalei de a nu mai organiza evenimente în centrul orașului

clotilde armand.jpg
Foto: Facebook
04 Iul 2016   •   10:27

Intenţia primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a nu mai permite organizarea de evenimente pe străzile din centrul Bucureştiului reprezintă o lovitură dată vieţii culturale, apreciază Clotilde Armand, reprezentant USB în Consiliul Local al sectorului 1.

"Pentru doamna Firea nu este suficient că bucureştenii trăiesc într-una dintre cele mai poluate capitale europene, că au parte de foarte puţin spaţiu verde (de fapt din ce în ce mai puţin, ca urmare a punerii în aplicare în mod ilegal a proiectelor de betonare atât de dragi primarului PSD al sectorului 3, Robert Negoiţă), că în Bucureşti se construieşte haotic şi se distruge sistematic patrimoniul arhitectural al oraşului sau că sistemul centralizat de termoficare al oraşului este aproape falimentar. Doamna primar vrea să-i pedepsească suplimentar pe bucureşteni interzicându-le accesul la evenimentele culturale şi sportive stradale care dau farmec vieţii oraşului şi sunt până la urmă un semn de normalitate", a scris reprezentanta USB, pe Facebook.

În opinia ei, nu astfel de evenimente strangulează traficul în Bucureşti, "ci lipsa parcărilor la intrarea în oraş, lipsa unei şosele de centură la nivel de autostradă, absenţa unui sistem funcţional de management al traficului".

"Fără autorizaţii eliberate de municipalitate, evenimente precum Street Delivery, Spotlight, Femei pe Mătăsari, concertele de anvergură, maratonul şi semi-maratonul de la Bucureşti, evenimente cu zeci de mii, dacă nu sute de mii de participanţi, nu s-ar mai putea organiza", a precizat consilierul local.

Potrivit acesteia, primarul general, "în loc să interzică accesul bucureştenilor la cultură şi sport", ar trebui să demareze construcţia unei noi săli polivalente sau a unei arene de tenis moderne.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu mai doreşte străzi din centrul Capitalei blocate cu activităţi de weekend şi a anunţat că le va comunica oficial acest lucru directorilor din instituţie care au dat aprobări pentru astfel de evenimente stradale.

"Chiar în acest weekend, circulaţia din Capitală a fost blocată şi asta nu pentru că erau foarte multe maşini în trafic - lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulţi în concediu -, ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană", a spus Firea, duminică, la Antena 3.

Potrivit acesteia, există multe zone neexploatate unde pot fi organizate evenimente, un exemplu în acest sens fiind Arena Naţională, Romexpo sau parcurile.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Clotilde Armand Gabriela Firea
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close