Antena 3 CNN Actualitate Claudiu s-a îndrăgostit de o prietenă a surorii lui mai mici. Voia ca de sărbători să se logodească. „Ne spusese că nu poate veni acasă de Crăciun. Acum venea, dar într-un sicriu”

Claudiu s-a îndrăgostit de o prietenă a surorii lui mai mici. Voia ca de sărbători să se logodească. „Ne spusese că nu poate veni acasă de Crăciun. Acum venea, dar într-un sicriu”

o_1dr332fvm144rrak1p9rvfe1psbb.jpg
02 Dec 2019   •   12:39

În 1989, Claudiu Berlea era sergent major la o unitate de tancuri din Turda. În noiembrie, în timp ce era în concediu la Hunedoara, s-a îndrăgostit de o prietenă a surorii lui mai mici. Voia ca de sărbători să se logodească. Visa să urmeze şi o facultate. Nimic nu părea să îi stea în cale…, scrie publicația Hunedoara Liberă.

Claudiu era singurul băiat al familiei Berlea, ce mai avea două fete. Era răsfăţatul mamei. La 16 ani, Claudiu s-a angajat în Combinatul Siderurgic de la Hunedoara, la secţia Turnătorie. Mergea şi la liceu, la seral. Nu se putea împăca cu gândul că va rămâne toată viaţa să lucreze acolo. El era altfel. Iubea pictura, îi plăcea să citească, îşi dorea să aibă o bibliotecă a lui. Învăţase să joace şah foarte bine. Era îndrăgostit de munte, unde fugea de câte ori avea timp.

„Mamă, dă şi aici!”

Pentru că nu voia să rămână toată viaţa în secţia de Turnătorie, Claudiu s-a înscris la examenul pentru Şcoala de Subofiţeri de la Piteşti, la tancuri. A intrat, chiar dacă nu a avut timp să se pregătească prea mult. Mama sa nu a vrut sub nicio formă să îl lase să intre în armată.

Mai multe, pe Hunedoara Liberă

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close