Antena 3 CNN Actualitate Claudia Oanea, CEO Siemens Healthineers: „În 70% dintre cazuri este nevoie de un screening pentru ca un medic să pună un diagnostic imediat”

Claudia Oanea, CEO Siemens Healthineers: „În 70% dintre cazuri este nevoie de un screening pentru ca un medic să pună un diagnostic imediat”

Claudia Onea
Claudia Oanea, CEO Siemens Healthineers/
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Iun 2024   •   16:00

Claudia Oanea, CEO Siemens Healthineers, a fost prezentă la conferinţa „Romanian Cyber Care Healt – siguranță și încredere pentru pacienți”, unde a vorbit despre performanța echipamentelor medicale, dar și despre securitatea cibernetică în domeniul sănătății.

Atacurile cibernetice asupra rețelelor de date sunt printre primele zece pericole tehnologice din domeniul Sănătății, din acest an.

Autorități de la cel mai înalt nivel, reprezentanți ai instituțiilor din domeniul Sănătății, dar și specialiști în domeniul IT încearcă deja să găsească soluții pentru a implementa, în România, directiva europeană cu privire la securitatea cibernetică.

Concret, este vorba despre întărirea securității cibernetice în instituțiile de sănătate, despre asigurarea protecției pacienților și blocarea atacurilor cibernetice. Sunt teme care vor fi dezbătute la conferința de astăzi

Citește și: Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila: „În perioada 2028 - 2029 vor fi gata trei spitale regionale”

Claudia Oanea, CEO Siemens Healthineers, a fost întrebată dacă instituțiile din România sunt suficient de pregătite pentru a accepta astfel de soluții care să ofere siguranță cibernetică.

„Siemens Healthineers este o companie lider mondial pe segmentul echipamentelor de imagistică. Dacă, statistic vorbind, în 70% dintre cazuri este nevoie de un screening pentru ca un medic să pună un diagnostic imediat, este evident că nu mai discutăm despre o companie care vinde echipamente medicale, ci despre un parteneriat pe termen lung.

Aceste echipamente, pe lângă faptul că sunt foarte scumpe, au o performanță și viabilitate care se prelungește până la cel puțin zece ani”, a spus Claudia Oanea, CEO Siemens Healthineers.

Evenimentul “ROMANIAN CYBER CARE HEALTH – siguranță și încredere pentru pacienți” își propune să identifice alături de invitații săi,  soluții care facilitează implementarea Directivei NIS2 în sistemul de Sănătate din România.

Conferința a fost organizată în parteneriat media cu postul de televiziune ANTENA 3 CNN, parte a Intact Media Group.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close