Antena 3 CNN Actualitate Clanul Mondialu', 37 dosare la activ. Mircea Băsescu: În secunda doi am fost de acord să-i botez nepoata

Clanul Mondialu', 37 dosare la activ. Mircea Băsescu: În secunda doi am fost de acord să-i botez nepoata

Clanul Mondialu', 37 dosare la activ. Mircea Băsescu: În secunda doi am fost de acord să-i botez nepoata
02 Feb 2010   •   12:22

37 de dosare penale au Bercea Mondialu' şi rudele lui la activ, se arată în Evenimentul Zilei. Cumetrii lui Mircea Băsescu, membrii clanului Mondialu' au fost acuzaţi de zeci de infracţiuni, de la evaziune fiscală şi spălare de bani până la viol şi tentativă de omor. Fratele şefului statului le-a povestit jurnaliştilor de la Ring că l-a cunoscut pe Bercea Mondialu' cu doar câteva zile înainte de a accepta să-i boteze nepoata.

La începutul anului 2005, Anghel Sandu, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Bercea Mondialu', a fost cercetat pentru evaziune fiscală. Doi ani mai târziu, interlopul a fost acuzat de dare de mită după ce i-a oferit un laptop fostului primaru din Drăgăneşti, pentru ca acesta să treacă cu vederea lipsa unor autorizaţii.

Ambii au beneficiat de neînceperea urmăririi penale. În 2008, pe numele lui Bercea Mondialu' s-a întocmit un dosar penal pentru spălare de bani. După închiderea cazului, procurorii au descis pe numele lui dosare pentru înşelăciune şi rambursări ilegale de TVA.

Şi acestea au rămas fără nicio urmare. A urmat un dosar pentru înşelăciune şi fals în acte sub semnătură privată, după ce a vândut o firmă aflată în insolvenţă, scrie Evenimentul Zilei.

Iar lista infracţiunilor nu se încheie aici. Membrii familiei Anghel au mai fost cercetaţi de tentative de omor, mai multe violuri, furturi, distrugeri, loviri, tâlhării sau vătămări corporale.



Fratele preşedintelui susţine că a intrat în contact cu Bercea Mondialu' cu opt zile înainte de a-i boteza nepoata. Acesta a venit la firma lui Mircea Băsescu, împreună cu un om de afaceri. La finalul discuţiei dintre cei trei, Bercea Mondialu' i-a propus lui Mircea Băsescu să îi boteze nepoata. Luat prin surprindere, Mircea Băsescu a acceptat deoarece crede că este un gest creştinesc.

"Glumind, aş spune că Bercea Mondialu' m-a păcălit puţin. Cred că a fost doar noroc pentru că m-a întrebat şi în secunda doi am fost de acord. Mi-a zis că durează puţin, că o să fie ceva restrâns, da' uite că până la urmă tot a ieşit scandal", a declarat Mircea Băsescu pentru ziarul Ring.

Bercea Mondialu' nu este la primul contact cu familia prezidenţială. În septembrie 2009, Traian Băsescu şi soţia sa au participat la un festival al rromilor unde au dansat alături de Bercea Mondialu'.

Antena 3

×
Subiecte în articol: mircea basescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close