Antena 3 CNN Actualitate Clădirile a cinci secţii de poliţie - revendicate de vechii proprietari

Clădirile a cinci secţii de poliţie - revendicate de vechii proprietari

Clădirile a cinci secţii de poliţie - revendicate de vechii proprietari
06 Noi 2007   •   19:31

  Mii de euro plătiţi lunar pe chirie în loc de sedii noi. Clădirile în care funcţionează cinci secţii de poliţie din Bucureşti sunt revendicate de vechii proprietari. Una dintre ele a fost deja retrocedată. Primul sediu al unei secţii de poliţie din Capitală care a fost retrocedat în instanţă de moştenitorii vechiului proprietar este cel unde îşi desfăşoară activitatea secţia 10 de poliţie. Tot aici se află şi Poliţia sectorului 3. Cele două instituţii îşi mai pot continua activitatea vreme de trei ani de la verdict, câtă vreme autorităţile plătesc taxa.

Secţia 10 a fost câştigată în instanţă de moştenitorii academicianului Onisifor Ghibu. Unul dintre fiii marelui profesor povesteşte că imobilul a fost cumpărat în 1938 de bunicul lui, după mulţi ani în care a locuit în clădire, cu chirie.

Poliţia Capitalei intenţionează să construiască un nou sediu pentru poliţiştii secţiei 10 de poliţie. Clădirea ar putea fi amenajată pe un teren din curtea actualei secţii, teren care nu a fost revendicat. Problemele nu se termină însă aici. Şi secţiile de poliţie 3, 8 şi 17 sunt revendicate. Iar la secţia 11 a fost revendicat terenul pe care se află imobilul.

Observator

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close