În replică, senatorul UDMR, Verestoy Attila, membru în comisia SRI, susţine că instituţia nu face informări bazate pe grade de rudenie.
Raportul comisiei SRI a fost întocmit în iunie, după audierea lui George Maior. Directorul instituţiei a spus atunci că a trimis 13 informări la Cotroceni despre infracţiunile clanului Bercea.
Verestoy Attila:
Domnule preşedinte, cred că toată lumea are raportul. În urma deciziei Birourilor permanente am avut ocazia să audiem conducerea Serviciului Român de Informaţii şi tot ceea ce este public din şedinţa respectivă, tot ceea ce nu este „secret" este conţinut în raportul prezentat pentru Birourile permanente.
Călin Popescu-Tăriceanu:
Domnule senator Verestoy, am înţeles că s-au făcut 13 informări care nu au acoperit finalitatea activităţilor clanului interlop. Aceste informări au acoperit toate activităţile, cu excepţia uneia singure.
Verestoy Attila:
Aşa cum puteţi remarca din text, din momentul în care s-a început urmărirea penală, toate informările au fost transmise numai beneficiarilor conform legii care sunt magistraţi şi care se ocupă de caz.
Călin Popescu-Tăriceanu:
Când a început urmărirea penală? Pentru că mi se pare ciudat. Preşedintele a fost informat de tot ce face clanul, mai puţin activităţile legate de fratele lui. Este o întrebare.
Odată începută urmărirea penală pe numele lui Sandu Anghel, SRI a încetat să mai transmită documente la preşedinte.
Verestoy Attila: "Să ştiţi că informările nu se fac pe bază de grade de rudenie, se fac numai informările către beneficiarii legali. Asta-i misiunea comisiei, să verifice dacă întradevăr, SRI şi-a respectat legalitatea".
Călin Popescu-Tăriceanu:
În mod ciudat a omis una singură. Se ridică un semn de întrebare.
Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, le-a spus parlamentarilor în timpul audierilor din comisia SRI, că a realizat peste 400 de pagini de informări cu privire la activităţile infracţionale ale clanului Bercea, care puteau afecta siguranţa naţională. Monitorizarea clanului interlop de către SRI a început încă din anul 2001, a precizat Maior.