Antena 3 CNN Actualitate Cititorii Antena3.ro: De ce e nevoie de un Pact pe Educaţie?

Cititorii Antena3.ro: De ce e nevoie de un Pact pe Educaţie?

Cititorii Antena3.ro: De ce e nevoie de un Pact pe Educaţie?
29 Feb 2008   •   10:16

Pactul Naţiional pentru Educaţie propus de preşedintele Traian Băsescu şi aprobat de majoritatea partidelor parlamentare, a suscitat interesul cititorilor Antena3.ro. Mulţi dintre ei au comentat situaţia învăţământului românesc pe forumul Antena 3, fiind în majoritate de părere că semnarea acestui pact nu va rezolva problemele din educaţie. Reproducem în continuare mesajul primit de la un cititor, care semnează Ana, ce sintetizează cel mai bine opiniile cititorilor faţă de acest subiect:

"De ce e nevoie de un Pact pe Educaţie? E ca într-un război! Suntem în secolul XXI şi ar trebui să fim în rând cu lumea civilizată. Chiar dacă nu eram în Uniunea Europeana, tot de la ei trebuia să luăm exemplu, din singurul motiv că ei sunt mai dezvoltaţi ca noi.
De ce e nevoie de un Pact pe Educaţie? Ţara asta nu are un plan de dezvoltare? Ăştia ce fac acolo, la vârf, pe ce iau salarii? Eu cred că ar trebui să existe un plan de dezvoltare pe termen mediu şi lung, să avem fixate nişte ţinte, iar ăştia sau alţii să facă în aşa fel încât să conducă turma către acolo.
De ce e nevoie de un Pact pe Educaţie? Adică acum plutim în derivă? Băsescu îşi face campanie electorală (mă mir că nu a zis că e iniţiativa PD-L), mâine o să-i cheme pe toţi la Pactul cu Cultura, apoi la Pactul cu Asfaltarea, apoi la Pactul cu Navigaţia, la Pactul cu Pieptănarea şi la orice fel de pact, că, de, fraierii se înrolează... Ar fi trebuit ca cineva să-i raspundă că există planuri, etape şi ţinte, cu termene clare, cu soluţii clare, nu să-i sufle în pânze la orice tâmpenie!
De ce e nevoie de un Pact pe Educaţie? Dar ce, e război între diferite curente de opinii şi planuri ale partidelor? Nu se înţelegeau altfel şi a trebuit să medieze Preşedintele? Toţi sunt penibili!" (Ana)

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close