Antena 3 CNN Actualitate Circulația pe podul Giurgiu – Ruse va fi restricționată timp de două luni. Drumarii vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă

Circulația pe podul Giurgiu – Ruse va fi restricționată timp de două luni. Drumarii vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă

pod giurgiu ruse
Podul Giurgiu-Ruse, cunoscut sub numele de „Podul Prieteniei”. Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Iul 2024   •   17:56

Circulaţia rutieră pe podul care face legătura între România şi Bulgaria, la Giurgiu – Ruse, se va desfăşura cu restricţii, începând cu data din 9 iulie.

UPDATE: Drumarii bulgari vor închide câte o bandă pentru reabilitarea Podului de la Giurgiu - Ruse şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă, a anunţat, miercuri, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Precizările CNAIR vin în urma informaţiilor transmise de directorul general al companiei, Cristian Pistol, într-o conferinţă de presă, potrivit cărora Podul de la Giurgiu - Ruse, administrat dual, va fi închis pe partea bulgară pentru reabilitare, timp de două luni, începând cu data de 9 iulie.

„Din informaţiile pe care le avem, autorităţile bulgare au decis să reabiliteze secţiunea de pod care este în administrarea acestora. Am fost informaţi că, pentru reparaţii, drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, arată CNAIR.

Ştirea iniţială:

„Podul de la Giurgiu-Ruse este administrat dual, pe jumătatea românească de către CNAIR, iar pe jumătatea bulgărească de compania lor de drumuri. Noi am avut mai multe discuţii cu partenerii bulgari. Dânşii consideră necesar să înceapă închiderea totală a zonei administrate de ei începând cu 9 iulie, lucru care creează un mare inconvenient traficului de marfă şi turistic care se realizează între România şi Bulgaria.

Am încercat să decalăm, să schimbăm perioada în care se va închide podul, dar partea bulgară nu a agreat o astfel de abordare. Sunt alte rute alternative, inclusiv cu bacul, celălalt pod de la Calafat - Vidin - şi mai avem legăturile din Călăraşi, tot cu bacul”, a afirmat directorul general al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, informează Agerpres.

Întrebat dacă podul va fi închis doar pe o bandă, Cristian Pistol a subliniat că, din informaţiile pe care le deţine, acesta va fi închis complet.

„Important este să ai şi cu cine discuta. Colegii mei au încercat să aibă această discuţie cu omologii din Bulgaria. Din păcate, aşa cum a spus domnul Pistol, n-au acceptat decalarea lucrărilor şi n-au acceptat altceva”, a adăugat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a precizat că pe partea română podul a fost reabilitat, însă cu această ocazie se vor face şi aici o serie de lucrări de întreţinere.

„Vom profita de închiderea lui şi vom face şi anumite lucrări de întreţinere necesare pe partea de pod română, dar lucrările noastre nu necesită oprirea circulaţiei”, a subliniat şeful CNAIR.

Cristian Pistol a venit ulterior cu o postare pe Facebook, în care a precizat că drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă.

„Din informaţiile pe care le avem, autorităţile bulgare au decis să reabiliteze secţiunea de pod care este în administrarea acestora.

Am fost informaţi că, pentru reparaţii, drumarii bulgari vor închide câte o bandă şi se va circula alternativ pe cealaltă bandă”, a scris şeful companiei de drumuri.

×
Subiecte în articol: pod podul prieteniei podul Giurgiu-Ruse
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Noua gafă a lui Biden, virală pe internet. Ce a citit de pe prompter
x close