Antena 3 CNN Actualitate Cioroianu susţine în continuare creşterea salariilor diplomaţilor

Cioroianu susţine în continuare creşterea salariilor diplomaţilor

Cioroianu susţine în continuare creşterea salariilor diplomaţilor
16 Oct 2007   •   13:11

Ministrul Afacerilor Externe, Adrian Cioroianu, a declarat luni, într-o conferinţă la Luxemburg, că va susţine în continuare proiectul de creştere a salariilor diplomaţilor. Şi asta în contextul în care preşedintele Traian Băsescu a sesizat Curtea Constituţională în legătură cu această lege. Adrian Cioroianu spune că ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, a trimis comisiilor de specialitate ale Parlamentului o scrisoare în care indică modul de finanţare a majorării salariilor diplomaţilor. Şeful statului a sesizat Curtea chiar pe motiv că legea nu prevede chiar sursele de finanţare.

"Nu ar fi o sumă care să ţină România în loc. Tot pe ultimul loc în UE la salarizarea diplomaţilor vom rămâne. Să nu creadă cineva că, dintr-o dată, diplomaţii români vor fi suspect de bine plătiţi. Este vorba până la urmă de o actualizare”, a precizat Cioroianu.

Ministrul de Externe va încerca să îl convingă pe preşedintele Traian Băsescu de utilitatea acestei legi într-o discuţie între patru ochi. Întrevederea va avea loc cu ocazia plecării celor doi la Summit-ul UE de la Lisabona, de la mijlocul săptămânii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close