Antena 3 CNN Actualitate Cioroianu neagă discuţia cu interlopul Costel Argint. Imaginile îl contrazic

Cioroianu neagă discuţia cu interlopul Costel Argint. Imaginile îl contrazic

Cioroianu neagă discuţia cu interlopul Costel Argint. Imaginile îl contrazic
08 Noi 2007   •   12:32
Ministrul de Externe Adrian Cioroianu şi premierul Tăriceanu s-au întreţinut miercuri seară la Roma, fără să ştie, cu un rrom român dat în urmărire internaţională. La întrevederea pe care a avut-o cu românii aflaţi la Roma a participat şi chiar a vorbit un cetăţean român, Costel Argint (foto - alături de ministrul Cioroianu), despre care ulterior s-a aflat că a fost condamnat la un an şi jumătate închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri. Mai precis, liderul rromilor din Roma a fost implicat într-un scandal într-un bar din Vrancea - infracţiune comisă acum 10 ani, pentru care Costel Argint a fost condamnat anul acesta. Argint este cel care i-a spus ministrului că rromii îl iartă pentru declaraţia privind deportarea lor în deşert.

Replica lui Costel Argint: Nu m-a invitat nimeni la discuţiile cu delegaţia română
Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Costel Argint a recunoscut că pe numele său a fost emis un mandat de urmărire internaţională, în 2001. ?Nu am putut fi extrădat atât timp cât am azil politic în Italia?, a explicat interlopul. Întrebat cine l-a invitat la întâlnirea cu delegaţia română de la Roma, Argint a răspuns răspicat: ?Nu m-a invitat nimeni?. Potrivit spuselor sale, a aflat de vizita oficialilor români în Peninsulă şi, în calitate de preşedinte al asociaţiei refugiaţilor politici rromi şi români din Italia, s-a hotărât să ia parte la discuţii. Înainte de a se prezenta la eveniment, a avut însă grijă să alerteze poliţia italiană. În cazul în care ar fi fost reţinut de poliţia română, ?am cerut poliţiei italiene să fie atenţi şi să mă elibereze rapid dacă cumva aş fi fost reţinut?.

Costel Argint a fost prezent adesea la emisiuni de televiziune în Italia şi la întâlniri cu oficialităţile. Argint a obţinut azil politic în Italia pentru că ar fi discriminat.

Ministerul Afacerilor Externe precizează într-un comunicat că Adrian Cioroianu, nu s-a întâlnit şi nici nu a purtat o discuţie particulară cu reprezentantul rromilor, Costică Argint. Cu toate acestea imaginile surprinse de Antena 3 îi arată pe cei doi într-o postură foarte apropiată.

COMUNICATUL MINISTERULUI DE EXTERNE (pdf)
COSTEL ARGINT: NU M-A INVITAT NIMENI LA DISCUŢIILE CU DELEGAŢIA ROMÂNĂ - {a}argint.wav{/a}
INTERLOPUL COSTEL ARGINT ÎL IARTĂ PE CIOROIANU
INTERLOPUL COSTEL ARGINT DĂ MÂNA CU TĂRICEANU
FOTO ? COSTEL ARGINT ALĂTURI DE CIOROIANU ŞI TĂRICEANU

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close